duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATESUA | Guvernul ar putea obliga producătorii să instaleze un mecanism prin...

SUA | Guvernul ar putea obliga producătorii să instaleze un mecanism prin care mașinile să poată fi oprite sau accesate de la distanță atunci când doresc autoritățile

Un proiect de lege promovat de Guvernul Joe Biden prevede că producătorii de autovehicule ar putea fi obligați să doteze toate mașinile cu mecanisme pe care autorităţile să le poată accesa de la distanţă şi folosi pentru a opri orice vehicul mai nou, relatează autos.yahoo.com.

Potrivit fostului membru al Congresului SUA, Bob Barr, această reglementare, probabil nu va fi pusă în aplicare timp de cinci ani. Barr subliniază că proiectul de lege, care a fost promulgat de preşedintele Joe Biden, prevede că acel mecanism de oprire, denumit dispozitiv de siguranţă, trebuie să “monitorizeze în mod pasiv performanţele şoferului unui autovehicul pentru a identifica cu exactitate dacă şoferul respectiv poate fi inapt să conducă”.

Cu alte cuvinte, Big Brother va monitoriza în mod constant modul în care conduceţi. Dacă faceţi ceva ce sistemul a fost programat să recunoască drept o afectare a capacităţii de conducere, maşina ar putea pur şi simplu să se oprească, ceea ce ar putea fi incredibil de periculos.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Există posibilitatea ca mecanismul de oprire (kill switch) să considere modul dvs de a conduce ca fiind nepotrivit, iar atunci când încercaţi să porniţi din nou maşina, motorul nu porneşte. Acest lucru ar putea să vă lase în impas.

Dar staţi puţin, mai este ceva. Acest sistem de „siguranţă” va fi deschis sau, cu alte cuvinte, ar exista o uşă laterală (backdoor) de acces la el. Acest lucru ar permite poliţiei sau altor autorităţi guvernamentale să îl acceseze oricând. Ar avea nevoie de un mandat pentru a face acest lucru? Mai mult, hackerii ar putea să acceseze această uşă (backdoor) şi să oprească vehiculul dumneavoastră.

Barr atrage atenţia asupra faptului că aceasta este o încălcare extraordinară a vieţii private a americanilor şi are dreptate. În plus, termenul de „impaired driving” (conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe care pot submina capacitatea şoferului de a conduce) nu este definit de legislaţie, astfel încât ar putea fi interpretat de autorităţile de reglementare, cum ar fi Departamentul de Transport şi Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi.

Ar fi indicat ca autorităţile guvernamentale de reglementare să ajute la scrierea unor algoritmi care ar putea forţa maşina dumneavoastră să tragă pe dreapta şi să oprească pentru că s-ar putea să fiţi puţin obosit în loc să fiţi ameţit de la alcool? Nu a existat niciodată o dezbatere în Camera Reprezentanţilor sau în Senat pe această temă. În schimb, acest proiect de lege a fost adoptat cu multe înţelegeri de culise, susţine site-ul citat.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. American dream….ehei, si ce batalii duceau creierele spălate ( ca recunosc sau nu) la portile ambasadei americane la București pentru a trai visul asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE