duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATESUA | Curtea Supremă din Carolina de Sud a anulat legea care...

SUA | Curtea Supremă din Carolina de Sud a anulat legea care interzice avortul

După ce anul trecut, dreptul la avort a fost suprimat în Statele Unite, Curtea Supremă din Carolina de Sud a anulat legea care interzice avortul după şase săptămâni de sarcină, garantându-le locuitorilor săi acest drept, informează Agerpres.ro.

„Apreciem că dreptul la intimitate consacrat în Constituţia noastră acoperă deciziile femeilor de a avorta”, este justificarea deciziei Curții Supreme.

În luna iunie a anului trecut, Curtea Supremă a Statelor Unite a considerat că deciza adoptată în 1973 – cea care le oferea dreptul femeilor americane la avort – este greşită şi a dat libertate fiecărui stat de a legifera în acest domeniu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

După acest moment, SUA s-au împărţit între statele care au decretat interdicţii şi cele care au sporit accesul la întreruperea sarcinii. Curtea Supremă din Carolina de Sud este prima care a emis o hotărâre definitivă.

„Este o victorie monumentală pentru protejarea avorturilor legale în Sud”, a fost reacția organizaţiei Planned Parenthood, care administrează numeroase clinici în care se practică avortul.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE