duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATESUA: Crucea Roşie anulează restricţiile privind donarea de sânge de către homosexuali....

SUA: Crucea Roşie anulează restricţiile privind donarea de sânge de către homosexuali. Interdicția a fost impusă în anii ’80, după epidemia de SIDA

Crucea Roşie americană a anunţat că va adopta, de luni, noi reguli, recent relaxate de autorităţile sanitare, pentru a pune capăt restricţiilor privind donarea de sânge care îi vizau pe homosexuali.

Până acum, bărbaţii homosexuali trebuiau să se abţină de la sex timp de trei luni dacă doreau să doneze sânge.

După ce epidemia de SIDA a făcut ravagii în anii 1980, FDA a impus interzicerea totală a donării de sânge de către bărbaţii homosexuali.

De acum înainte, „toţi donatorii vor trebui să răspundă aceloraşi chestiuni de eligibilitate, indiferent de sex sau orientare sexuală, şi vor fi evaluaţi pentru donarea de sânge pe baza factorilor de risc individuali”, a transmis Crucea Roşie într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, de acum înainte, orice persoană care a avut contact sexual anal cu un nou partener sau cu mai mulţi parteneri în ultimele trei luni va trebui să aştepte înainte de a dona sânge.

Noile reguli au fost finalizate în luna mai de către Agenţia americană pentru medicamente (FDA) şi se bazează pe o evaluare individuală a riscurilor pentru fiecare donator.

Crucea Roşie americană furnizează aproximativ 40% din sângele donat în Statele Unite.

  • SUBIECTE FIERBINȚI
  • LGBT

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE