marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATESUA au anunțat că Ucraina a primit avioane de luptă, oficialii Ucrainei...

SUA au anunțat că Ucraina a primit avioane de luptă, oficialii Ucrainei susțin că li s-au oferit doar piese de schimb

Departamentul Apărării al SUA a anunțat că Ucraina a primit avioane de luptă și piese de schimb pentru acestea, astfel încât să-și întărească flota militară, în contextul războiului cu Rusia, transmite CNN. Purtătorul de cuvânt al Pentangonului, John Kirby, a menționat că ucrainienii au primit acest sprijin, dar nu va spune exact care sunt țările care au furnizat aceste echipamente militare.

„Aș spune doar, fără a intra în ceea ce furnizează alte țări, că ucrainenii au primit platforme și piese suplimentare pentru a-și putea crește flota de aeronave. N-aș vrea să spun mai mult”, s-a exprimat Kirby, potrivit sursei citate.

La scurt timp, oficialii Ucrainei au infirmat această informație și au ținut să precizeze că au primit doar piese de schimb, nu și avioane de luptă. Comandamentul militar de la Kiev a precizat, pe pagina oficială de Facebook, în ce a constat, de fapt, sprijinul miltar.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Ucraina nu a primit avioane noi de la parteneri! Cu asistența Guvernului Statelor Unite, Forțele Aeriene ale Ucrainei au primit piese și componente pentru restaurarea și repararea flotei de aeronave care se află în dotarea Forțelor Aeriene, lucru care va permite intrarea în serviciu a mai multor echipamente”, a transmis comandamentul militar de la Kiev, potrivit Digi24.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a plâns, în repetate rânduri, că țările UE nu i-au dat echipamente militare, astfel războiul se prelungește.

Bombardamentelor rusești a crescut la Harkov, în Donbas și în regiunea Dnipropetrovsk și sunt atacați inclusiv civilii, relatează BBC. În spațiul public, au apărut mai multe opinii conform cărora și România ar trebui să-i dea Ucrainei flota de MIG-uri.

Ucraina este invadată de Rusia de 56 de zile.

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE