duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEStudiu | Virusul SARS-CoV-2 ar fi fost produs în laboratorul din Wuhan...

Studiu | Virusul SARS-CoV-2 ar fi fost produs în laboratorul din Wuhan și modificat să pară natural după izbucnirea epidemiei

Cercetătorii Angus Dalgleish (Marea Britanie) și Birger Sørensen (Norvegia) urmează să publice un nou studiu referitor la originile Covid-19. Aceștia susțin că există dovezi conform cărora Institutul de Virusologie din Wuhan ar fi creat virusul în laborator, folosind metoda ingineriei inverse pentru a-i da aparența unei boli apărute natural în rândul liliecilor.

Studiul de 22 de pagini, publicat de cei de la Daily Mail, stipulează că virusul nu are un „antecedent natural credibil” și că este „dincolo de orice îndoială rezonabilă” că este vorba de un virus manipulat în laborator.

Cei doi cercetători susțin că au descoperit „amprente unice” în probele de la pacienții cu Covid-19 care dovedesc o manipulare în laborator.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Credem că s-au creat virusuri prin inginerie genetică inversă. Au modificat un virus natural și apoi au umblat la date pentru a face să pară că face parte din secvențe genetice anterioare apărute spontan.”, au declarat aceștia.

Angus Dalgleish este profesor de oncologie la Universitatea „St George” din Londra și este cunoscut în special pentru descoperirea primului „vaccin HIV” funcțional, pentru a trata pacienții diagnosticați și pentru a le permite să renunțe la medicamente luni de zile.

Birger Sørensen, virolog, este președintele companiei farmaceutice, Immunor, care a dezvoltat un candidat la vaccinul coronavirus numit „Biovacc-19”.

Aceștia au spus că au încercat să-și publice concluziile, dar au fost respinși de revistele științifice majore, care erau la momentul hotărât că virusul a sărit în mod natural de la lilieci sau alte animale la oameni.

Studiul se bazează pe o analiză a experimentelor efectuate la laboratorul din Wuhan între anii 2002 și 2019, unele dintre ele în colaborare cu universitățile americane. Examinarea arhivelor jurnalelor și bazelor de date s-a axat pe controversatele experimente de adăugare a funcțiilor într-un virus apărut natural, pentru a le studia mecanismele de acțiune și capacitatea de a infecta oamenii.

Aceste experimente au fost interzise în 2014 în SUA de administrația prezidată de Barack Obama. Pe 25 mai 2021, Anthony Fauci, expertul științific al Casei Albe, a lămurit faptul că grantul în valoare de 600.000 de dolari acordat ONG-ului EcoHealth Alliance în beneficiul Institutului de Virusologie din Wuhan pentru a cerceta transmiterea coronavirusurilor nu a inclus și experimentele de manipulare a virusului.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Un semn concret al presupusei manipulări pe care cei doi oameni de știință l-au evidențiat a fost un rând de patru aminoacizi pe care i-au găsit pe vârful SARS-Cov-2.

Într-un interviu exclusiv pentru DailyMail.com, Sørensen a spus că aminoacizii au toți o sarcină pozitivă, ceea ce face ca virusul să se agațe strâns de părțile încărcate negativ ale celulelor umane, cum ar fi un magnet, și astfel să devină mai infecțioase.

Dar pentru că, la fel ca magneții, aminoacizii încărcați pozitiv se resping reciproc, este rar să se găsească chiar trei la rând în organismele naturale, în timp ce patru la rând este „extrem de puțin probabil”, a spus omul de știință norvegian.

„Legile fizicii înseamnă că nu poți avea patru aminoacizi încărcați pozitiv la rând. Singurul mod în care puteți obține acest lucru este dacă îl fabricați artificial.”, a declarat Angus Dalgleish pentru DailyMail.com.

Noua lor lucrare spune că aceste caracteristici ale SARS-Cov-2 sunt „amprente unice” care sunt „indicative de manipulare intenționată” și că „probabilitatea ca acesta să fie rezultatul proceselor naturale este foarte mică”.

“O pandemie de virus natural ar fi de așteptat să mute treptat și să devină mai infecțioasă, dar mai puțin patogenă, ceea ce mulți se așteptau cu pandemia Covid-19, dar care nu pare să se fi întâmplat”, au scris oamenii de știință.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Datorită impactului social larg, aceste decizii nu pot fi lăsate doar cercetătorilor.”, au continuat aceștia.

Doctorul american Anthony Fauci, unul dintre liderii grupului de combatere a Covid-19 la nivel mondial, spunea zilele trecute că „nu este convins că coronavirusul chinez s-a dezvoltat natural” și că „originile sale merită investigate”, după ce, în urmă cu un an, declara tocmai contrariul.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE