ACTUALITATEStudiu | Imunitatea naturală, dobândită prin contactul cu virusul, este mai puternică...

Studiu | Imunitatea naturală, dobândită prin contactul cu virusul, este mai puternică decât cea obținută prin vaccinare

Potrivit unui studiu efectuat de un grup de specialiști din Israel, imunitatea naturală la Covid-19, obținută prin contactarea virusului și depășirea bolii, este mult mai puternică decât imunitatea conferită de vaccinare. Acest lucru se aplică și variantei Delta a virusului, potrivit Bloomberg.

Studiul se referă în mod special la vaccinarea cu cele două doze ale vaccinului Pfizer, cel mai popular, fiind considerat cel mai eficace. Este „cel mai mare” studiu observațional din lumea reală care compară imunitatea naturală cu cea indusă de vaccin, potrivit coordonatorilor.

Este un exemplu de manual legat de modul în care imunitatea naturală protejează mai bine decât vaccinarea. Din câte știu eu, este prima dată când [acest lucru] a fost demonstrat în contextul Covid-19.”, spune Charlotte Thålin, medic și cercetător în imunologie la Spitalul Danderyd și Institutul Karolinska, care studiază răspunsurile imune la SARS-CoV-2, conform Science Mag.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Studiul constată că persoanele care au fost vaccinate în ianuarie – februarie au avut în iunie, iulie și prima jumătate a lunii august un risc de 6 – 13 ori mai mare de a se infecta decât persoanele nevaccinate, dar care au fost anterior infectate cu SARS-Cov-2.

Într-o analiză care compară peste 32.000 de persoane din sistemul de sănătate, riscul de a dezvolta Covid-19 simptomatic a fost de 27 de ori mai mare în rândul celor vaccinați, iar riscul de spitalizare de 8 ori mai mare.

Grupul lui Nussenzweig a publicat date care arată că persoanele care se vindecă după o infectare cu SARS-CoV-2 continuă să dezvolte un număr tot mai mare de tipuri de anticorpi care vizează virusul, timp de aproximativ 1 an.

Prin comparație, spune el, persoanele vaccinate cu două doze ale serului anti-Covid nu mai produc anticorpi la câteva luni după a doua doză.

Pentru multe boli infecțioase, imunitatea dobândită în mod natural este cunoscută ca fiind mai puternică decât imunitatea indusă de vaccin și durează adesea o viață.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...