vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEStudiu din Israel | Vitamina D - foarte eficientă în tratarea Covid-19,...

Studiu din Israel | Vitamina D – foarte eficientă în tratarea Covid-19, indiferent de variantă: „Oferă mult mai mult sprijin decât orice altceva”

Un studiu din Israel arată că că nivelul crescut de vitamina D poate ajuta pacienții cu Covid-19 să reducă riscul de îmbolnăvire gravă sau deces. Cercetătorii spun că cele mai convingătoare dovezi de până acum confirmă ceea ce au intuit mulți înainte, conform The Times of Israel.

Cercetătorii de la Universitatea Bar Ilan și de la Centrul Medical Galilee spun că vitamina are un impact atât de puternic asupra severității bolii, încât își pot da seama cum s-ar descurca oamenii dacă ar fi infectați, bazându-se pe vârstă și pe nivelul de vitamina D.

„Lipsa vitaminei D crește semnificativ riscurile”, au concluzionat ei într-o nouă cercetare revizuită de colegi, publicată joi în jurnalul PLOS One.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Studiul se bazează pe cercetările efectuate în timpul primelor două valuri ale epidemiei din Israel, înainte ca vaccinurile să fie disponibile la scară largă, iar medicii au subliniat că suplimentele de vitamine „nu au fost un substitut pentru vaccinuri”, ci mai degrabă o „modalitate de a împiedica scăderea nivelului de imunitate”. Cu toate acestea, luând suplimente înainte de infecție, cercetătorii unui nou studiu israelian au descoperit că pacienții ar putea evita cele mai grave efecte ale bolii.

„Ni s-a părut uimitor să vedem diferența dintre șansele de a dezvolta o variantă severă a bolii atunci când aveți lipsă de vitamina D, comparativ cu atunci când nu aveți [lipsă]”, au spus dr. Amiel Dror, medic al Centrului Medical Galilee și Bar Ilan, cercetător care a făcut parte din echipa din spatele studiului.

El a menționat că studiul său a fost efectuat înainte de apariția variantei Omicron, dar a spus că virusul nu se schimbă atât de mult între variante pentru a „anula” eficacitatea vitaminei D.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Ceea ce vedem când vitamina D ajută oamenii cu infecții cu Covid este rezultatul eficienței sale în întărirea sistemului imunitar pentru a face față agenților patogeni virali care atacă sistemul respirator. Acest lucru este la fel de relevant pentru Omicron ca și pentru variantele anterioare”, a spus el pentru The Times of Israel.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

 1. De lucrurile astea se stia de la inceput…
  Se previn multe boli cu intretinerea unui nivel optim de vitamina D in corp…
  Acesta se afla prin analiza 25 OH (75-80 RON). Un nivel bun este intre 40 si 50…

  – De ce nu s-a vorbit in Romania, prin goarnele publice, despre dozarea vit. D in pandemie?
  – De ce s-a insistat in mod de-a dreptul criminal exclusiv pe vaccin?
  – De ce nu s-a urmarit binele pacientului prin orice metoda benefica (nu doar vaccin)?
  – De nu s-au facut centre sau apeluri prin medicii de familie pentru informare si dozare a vitaminei D pentru a preveni covidul, dar si multe alte boli?

  – De ce in Romania nu se mai gaseste vitamina D injectabila (100.000 ui)? Dar macar de 10.000 ui?

  Va spun eu de ce: de…Big Pharma care trage sforile mult mai puternic decat se stie…
  Numai industria farmaceutica oncologica are niste interese de te doare capul…

  Un medic de familie cu vocatie ar tb sa aiba in vedere acest aspect pentru toti pacientii lui (sa ii sune, sa ii informeze, sa insiste)

  Aceeasi poveste cu ivermectina, cu hydroxichlorochina etc…
  Am dat ivermectina mai multor cunoscuti: in 2-3 zile a iesit covidul din ei, isi schimbau starea la 180 grade.

  Cine a stiut, dar a gatuit informatia, mare pacat are pe constiinta….Mare de tot..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE