miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEStudiu | Copiii care se declară neîmpăcați cu genul lor o fac...

Studiu | Copiii care se declară neîmpăcați cu genul lor o fac din cauza problemelor pubertății, iar fenomenul dispare la maturitate în majoritatea cazurilor: Nemulțumirea de gen pare să fie asociată un concept de sine mai slab și cu sănătatea mintală

Un studiu a demonstrat că majoritatea copiilor cu confuzie de gen renunță la acest sentiment până la maturitate, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii din Țările de Jos au urmărit peste 2.700 de copii cu vârsta cuprinsă între 11 și 20 de ani. Aceștia au fost întrebați la fiecare trei ani despre sentimentele privitoare la sexul lor.

Conform rezultatelor, la începutul cercetării, aproximativ 1/10 copii (11%) au exprimat „nemulțumirea de gen” în grade diferite. Dar până la 25 de ani, 1/25 (4%) a spus că „deseori” sau „uneori” sunt nemulțumiți de sexul lor.

„Rezultatele studiului actual ar putea ajuta adolescenții să realizeze că este normal să aibă unele îndoieli cu privire la identitatea de gen în această perioadă. Ei ar trebui să înțeleagă faptul că acest lucru este, de asemenea, relativ comun”, au concluzionat cercetătorii.

Studiul a venit pe fondul unui boom masiv al copiilor transgender care primesc suplimente pentru a-și schimba genul.

„Acest studiu oferă și mai multe motive pentru a fi sceptici față de pașii agresivi ai tranziției de gen în copilărie și adolescență.”, a declarat Patrick Brown de la Centrul conservator de etici și politici publice.

„Faptul că ratele de satisfacție sunt mai scăzute chiar și doar câțiva ani mai târziu sugerează că pentru marea majoritate a oamenilor, prudența, mai degrabă decât graba către operații permanente sau terapii hormonale, va fi cea mai bună abordare pentru adolescenți. Ca atare, politicile care interzic tranziția de gen pentru minori au foarte mult sens”, a zis el.

Studiu privind identitatea de gen – Ajunși la maturitate, cei mai mulți tineri nu au mai avut probleme

Participanții au fost rugați să răspundă la afirmația „Aș dori să fiu de sex opus”. Acesata a fost adresată în momente diferite de-a lungul a 15 ani.

Li s-a oferit o opțiune multiplă:

  • 0 – nu este adevărat;
  • 1 – oarecum sau uneori adevărat;
  • 2 – foarte adevărat sau deseori adevărat;

Potrivit studiului, 78% au avut aceleași sentimente față de sexul lor de-a lungul celor 15 ani. Simultan, aproximativ 19% au devenit mai mulțumiți de sexul lor pe parcurs. Doar aproximativ 2% au devenit mai puțin confortabili cu acesta.

„Nemulțumirea de gen, deși este relativ comună în timpul adolescenței timpurii, în general scade odată cu vârsta și pare să fie asociată cu un concept de sine mai slab și cu sănătatea mintală pe tot parcursul dezvoltării”, au transmis autorii.

„După cum știe oricine care a fost vreodată adolescent, pubertatea și consecințele ei pot fi o perioadă confuză de creșteri hormonale, schimbări fizice și insecuritate socială.

Nu este surprinzător că cele mai mari rate de nemulțumire în corpul cuiva ating vârful în acest timp”, a mai spus Patrick Brown.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE