luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEStatul New York renunță la obligativitatea purtării măștii în transportul public după...

Statul New York renunță la obligativitatea purtării măștii în transportul public după 28 de luni

Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a declarat că se abrogă hotărârea de a purta obligatoriu masca de protecție în mijloacele de transport public. New-Yorkezii pot respira liberi după 28 de luni, informează BBC.

Aceasta a adăugat că măștile de protecție nu vor mai fi obligatorii nici în aeroporturi și nici în vehiculele de tip ride-share.

Obligativitatea a fost introdusă în aprilie 2020 ca urmare a răspândirii rapide a virusului în orașul New York, însă acum datorită îndrumărilor primite din partea specialiștilor de la US Centers for Disease Control and Prevention, purtarea măștii va deveni opțională: „Trebuie să restabilim normalitatea în viețile noastre”, a spus Hochul. „Măștile sunt încurajate, dar opționale.”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Guvernatorul a susținut că New York se află într-o poziție mult mai puternică deoarece numărul persoanelor infectate și al celor spitalizate scade gradual: „[Masca] a fost întotdeauna un element de aducere aminte a faptului că ceva nu era normal și a fost acolo dintr-un motiv întemeiat. A protejat sănătatea și acum suntem într-un punct cu totul diferit.”

Obligativitatea purtării măștii va fi înlăturată și din adăposturi și închisori, însă va rămâne în vigoare pentru casele de bătrâni, spitale și alte unități de îngrijire medicală autorizate de stat.

În luna aprilie, Președintele Joe Biden a decis să înceteze aplicarea unui mandat la nivel național pentru transportul public, deoarece un judecător din Florida a decis că directiva este ilegală, însă statul New York a continuat să o pună în aplicare. Chiar dacă la începutul pandemiei mandatul era respectat pe scară largă, treptat locuitorii statului New York au început să-l ignore.

Janno Lieber, directorul executiv al Autorității Metropolitane de Transport, a declarat într-o conferință de presă că a devenit „din ce în ce mai dificil să se justifice și să se impună o cerință de purtare a măștii, pe măsură ce atât orașul, cât și multe alte locuri, începeau să se redeschidă”.

La un moment dat, New York a fost epicentrul pandemiei de Covid-19 în SUA. Au fost peste 6 milioane de cazuri în statul New York și 71.222 de persoane și-au pierdut viața din cauza virusului, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Reporterul BBC Natalie Sherman susține că decizia lui Kathy Hochul de a pune capăt ordinului de purtare măștii nu a fost surprinzătoare, de fapt, pentru unii, cea mai mare surpriză a anunțului a fost că mandatul era încă în vigoare. Rămâne de văzut dacă, pe măsură ce se apropie iarnă, oamenii vor reveni voluntar la purtarea măștii.

Decizia statului condus de democrata Kathy Hochul vine cu mult în urma celor conduse de republicani. Statele Mississippi și Texas au renunțat la măști încă din martie 2021.

Măsura vine și în contextul apropierii alegerilor Midterm, unde democrații sunt considerați victime sigure în fața opoziției republicane.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate