ACTUALITATEStatul cere persoanelor juridice și unor contribuabili înscrierea obligatorie în Spațiul Privat...

Statul cere persoanelor juridice și unor contribuabili înscrierea obligatorie în Spațiul Privat Virtual. Va fi eliminată comunicarea documentelor în format fizic

Înregistrarea în Spatiul Privat Virtual (SPV) devine obligatorie începând cu 1 martie, informează Ziare.com

Această etapă începe cu transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale, de către contribuabilii care desfăşoară activităţi economice într-o formă de activitate autorizată.

Spaţiul Privat Virtual este un serviciu gratuit, disponibil 24h/24h, 7 zile/7 zile, prin intermediul căruia contribuabilii depun declaraţii, cereri, solicită documente, verifică situaţia fiscală proprie etc. Prin transmiterea documentelor prin mediul electronic sunt economisite atât resursele contribuabililor, cât şi cele ale administraţiei fiscale.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

ANAF le recomandă contribuabililor să facă demersurile necesare pentru înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual, până la data de 1 martie 2022, pentru a evita eventualele efecte negative care pot apărea în situaţia în care un document trebuie depus într-un anumit termen, iar acest lucru se realizează fizic şi nu prin intermediul Spaţiului Privat Virtual, cum ar fi: pierderea dreptului de a beneficia de o facilitate fiscală, aplicarea unor amenzi, etc.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Cine se poate înscrie în SPV

Persoanele fizice sau juridice care deţin certificate digitale calificate pot solicita

înregistrarea ca utilizatori SPV pe baza acestora, iar persoanele fizice care nu deţin un astfel de certificat pot solicita înregistrarea pe bază de nume de utilizator şi parolă.

Cei care nu se vor înscrie nu vor fi amendați. Însa in situaţia în care contribuabilii/plătitorii nu îşi îndeplinesc obligaţia comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a cererilor, înscrisurilor sau oricăror altor documente, iar acestea sunt depuse la organul fiscal central în format letric, nu vor fi luate în considerare, urmând ca acesta să notifice contribuabilii/plătitorii cu privire la obligativitatea comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă.

Profesiile liberale la care proiectul face se referire sunt: arhitect, asistent social, asistent medical, avocat, auditor energetic pentru clădiri, auditor financiar, biochimist, biolog, chimist, contabil, diriginte șantier, consultant fiscal, executor judecătoresc, farmacist, expert criminalist, sociolog, expert contabil, expert tehnic judiciar, evaluator autorizat, fizioterapeut, geodez, logoped, moașă, interpret limbaj mimico-gestual, mediator, medic, dentist, veterinar, notar, optician, practician în insolvență, restaurator, notar public, expert în fizică medicală, traducător și specialist în domeniul amenajării teritoriului și urbanismului, tehnician de proteze și orteze.

Ca o mențiune, toți contribuabilii care lucrează în baza unor contracte de drepturi de autor trebuie să aibă cont pe SPV pentru a putea urca documente contabile.

Informaţii suplimentare cu privire la înrolarea în Spaţiul Privat Virtual se pot obţine accesând portalul ANAF, la secţiunea “Servicii Online” sau vizionând materialele informative publicate pe www.youtube.com ori telefonic, apelând Call Center-ul ANAF la nr. 031.403.91.60.

Instrucțiuni pentru înregistrarea în SPV a persoanelor fizice pe bază de user si parolă:

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

 1. abuz si neconstitutionsalitate. oamenii care nu au acces la aceste tehnologii nu se vor putea conforma. este un ordin criminal prin care statul si companiile “de digitalizare” – dici un anti-sata clientelar, da? o hotarare NECONSTITUTIONALA, discretionara si clientelara care baga mana in buzunarele celor care vor sa munceasca si sa isi plateasca taxele ! facuta pe genunchii statului criminal in numele “digitalizarii”, pentru ca in curand sa iti impuna ca nu mai poti plati nimic decat PRIN BANCI. este o dictatura impotriva VIETII SI MUNCII PENTRU SUPRAVIETUIRE – vezi cazul omului care s-a sinucis din cauza facturilor nesimtite si criminale, FIIND IMPIEDICAT SA VANDA ANIMALELE SI PASARILE DIN GOSPODARIE! TOATA “LEGILATIA” ACTUALA ESTE FABRICATA DE SLUGILE “ELITELOR” PENTRU A NE DISTRUGE – CUM POTI SA INFOMETEZI O TARA BOGATA ? PRIN LEGI CARE SA OBSTRUCTIONEZE DREPTUL LA MUNCA. DREPTUL DE A AVEA GOSPODARIE SI SA VINZI CA SA SUPRAVIETUIESTI! NE MAI TREZIM?

 2. Ce-i trebuia chelului, tichie de mărgăritar…
  Economisirea resurselor bla-bla, dacă intri in SPV (spatiu “privat” virtual) este o mare vrajeala .
  SPV-ul ăsta va fi un sac fără fund ca și cardul de “sănătate”… care nici pana acum nu funcționează optim.
  Cine impune această tehnologie vor să pună gheara pe banii proștilor…
  Ei spun ca accesul e gratis? Păi cine mai dă ceva gratis azi? Vă dați seama că trebuiesc achitate dispozitivele, programe, softuri,
  trebuiesc plătiți specialisti, mentenanță, cursuri de specializare pt operatori, etc … Cine le achită?
  In România sunt multe alte obiective prioritare decât spv-ul ăsta…
  Dar satanistii care impun acest sistem digital sunt interesati doar de bani și de control…

  • In esență trebuie reținut că tehnologia digitala actuală este creată să ajute/slujească forțele răului la inrobirea omului. Deci este SATANISTA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate