miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEStatul american Florida interzice prin lege copiilor sub 14 ani să aibă...

Statul american Florida interzice prin lege copiilor sub 14 ani să aibă conturi pe rețelele de socializare

Începând cu 1 ianuarie 2025, statul american Florida va interzice copiilor sub 14 ani să aibă conturi pe platformele sociale, chiar și în cazul în care părinții ar fi de acord.

Legea, semnată de guvernatorul republican Ron DeSantis, va obliga companiile social media să închidă conturile despre care cred că sunt folosite de copii cu vârsta mai mică de 14 ani. În plus, aceste companii vor fi obligate să închidă conturi la cererea părinților. Toate informațiile din aceste conturi trebuie șterse, scrie The Wall Street Journal, conform Cotidianul.

Minorii cu vârste de 14 sau 15 ani vor putea să-și creeze un cont pe aceste platforme doar cu acordul părinților. Dacă părinții nu își dau acordul, conturile deja create vor fi anulate.

”Nu este bine să crești îngropat între aceste aparate – nu este cea mai bună metodă de educație”, a spus guvernatorul DeSantis.

”Un copil nu are de unde să știe că este atras în aceste tehnologii care creează dependență, nu își dă seama de răul pe care îl produc și nu știe să se ferească de ele”, spune președintele Camerei Reprezentanților din Florida. ”Din acest motiv, trebuie să venim în ajutorul copiilor”.

TikTok a reacționat precizând că are reguli pentru protecția adolescenților și că va menține siguranța platformei sociale. X, fosta Twitter, a refuzat să răspundă solicitărilor jurnaliștilor de la The Wall Street Journal.

Poziția acestor companii reiese însă din reacțiile lor la legi asemănătoare din alte state americane. În Arkansas a fost propusă o lege pentru verificarea vârstei utilizatorilor platformei sociale. Legea a fost blocată de un judecător și apoi s-a confruntat cu opoziția puternică Facebook, TikTok și Snap. Același lucru se întâmpla și în cazul legii din Florida, care este criticată de companiile social media pentru că i-ar obliga pe utilizatori să ofere informații despre vârsta lor pentru a putea accesa platformele sociale, ceea ce, în viziunea companiilor tech, ar fi o încălcare a libertății de exprimare.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE