marți, martie 5, 2024
ACTUALITATEStatuia colosală a Sfântului Împărat Constantin cel Mare a fost reconstruită la...

Statuia colosală a Sfântului Împărat Constantin cel Mare a fost reconstruită la Roma

A fost finalizată reconstrucția statuii colosale de la Roma a Sfântului Împărat Constantin cel Mare, informează Basilica.

Statuia a fost dezvelită marți, la finalizarea proiectului de reconstrucție.

În vederea reconstruirii statuii conform proporțiilor și aspectului original, au fost folosite câteva fragmente identificate de istorici ca fiind parte a originalului, printre care capul, picioarele, brațul și mâna dreaptă, genunchiul și tibia dreaptă, o încheietură și un biceps.

Cu o înălțime de 13 m, aceasta este cea mai mare statuie ale căror fragmente au fost găsite la Roma, a declarat Claudio Parisi Presicce, curatorul responsabil de monumentele Romei.

Statuia se află în grădina Vilei Caffarilli din cadrul Muzeelor Capitoline, fiind amplasată pe locul Templului lui Jupiter Optimus Maximus. Conform istoricilor, există posibilitatea ca statuia Împăratului Constantin să fi fost construită chiar din statuia lui Jupiter.

Proiectul a fost realizat cu ajutorul tehnologiei 3D, prin care au fost poziționate fragmentele și proiectată structura internă din aluminiu, inițial confecționată cel mai probabil din cărămizi, lemn și elemente metalice.

„Părțile reconstruite au fost realizate din poliuretan, întărit cu mai multe straturi de rășină amestecată cu pulbere de marmură și mică pentru a obține un efect de marmură albă neutră”, se arată într-un comunicat transmis de Muzeele Capitoline.

Proiectul de reconstruire a fost demarat de Fundația Factum pentru tehnologie și prezervare.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE