„Este similară, vorbim despre o rată de eficacitate de peste 94-95 % a ambelor tipuri de vaccin, după ce se efectuează cele două doze. La Pfizer rapelul este recomandat la 21 de zile, la Moderna la 28 de zile. Răspunsul imun devine maximal la 7-10 zile după efectuarea celei de-a doua doze.
Nu există un vaccin care să aibă o eficacitate de sută la sută. Este o rată de eficacitate similară cu a celorlalte vaccinuri știute”, spunea șeful campaniei de vaccinare din România, col.dr. Valeriu Gheorghiță, acum un an, la Televiziunea Română, când era întrebat despre eficiența vaccinurilor anti-Covid.
„Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva Covid-19.
Prin vaccinare împotriva Covid-19:
– se reduce riscul de infectare;
– se reduce riscul de transmitere a virusului;
– se reduce considerabil riscul de spitalizare;
– se reduce considerabil riscul de deces.
Din totalul de 16 pacienți decedați, doar 2 au survenit la persoane vaccinate, grupele de vârstă 60-69 ani și 70-79 ani, având comorbidități asociate”, a scris azi pe pagina de facebook „RO Vaccinare”, Pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Atrage atenția fraza: „Din totalul de 16 pacienți decedați, doar 2 au survenit la persoane vaccinate”, care vrea să sublinieze gradul ridicat de protecție oferit de vaccin împotriva decesului cauzat de noul virus.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
E adevărat, în cifre absolute, doi este un număr mic. Dar procentual, 2 morți vaccinați din 16 total, reprezintă un procent de 12,5%.
Cu alte cuvinte, peste 12% din persoanele decedate de Covid erau „imunizate” împotriva acestei boli. Pare puțin sau nesemnificativ?
Plecând chiar de la sugestia celor de la RO Vaccinare, am căutat să aflăm care este procentul persoanelor decedate de Covid și vaccinate, din totalul morților anunțați chiar de autorități.
Ce ne spun cifrele oferite chiar de Guvern
În primul rând, am descoperit că începând cu 29 septembrie 2021 și până azi, adică într-un interval de puțin peste trei luni, au decedat de Covid 2.154 de români vaccinați împotriva acestei boli. Sau care s-au „imunizat”, așa cum afirmă autoritățile.
Procentual, acești 2.154 de oameni reprezintă 9,62% din totalul deceselor de Covid, raportate între 29 septembrie 2021 și 10 ianuarie 2022.
Defalcate pe zile, procentele arată niște realități pe care autoritățile – ajutate cu sârg de mass-media – au făcut tot posibilul să le ascundă. Mass-media nu scoate niciodată în față câți vaccinați au decedat din total.
Astfel, acum cinci zile, pe 5 ianuarie, procentul persoanelor decedate de Covid, care se „imunizaseră” împotriva bolii, era uluitor: 20%! Practic, pe 5 ianuarie, 1 din 5 români mort de Covid era vaccinat împotriva acestei boli.
De altfel, în săptămâna 31 decembrie 2021 – 5 ianuarie 2022 procentul mediu al celor vaccinați anti-Covid, morți de Covid a fost de 17,14%.
Pe 2 ianuarie 2022, procentul vaccinaților din total morți Covid a fost uluitor: 23,5%! Aproape un sfert dintre cei decedați de Covid erau, cum ar spune autoritățile și unii jurnaliști, protejați, imunizați împotriva acestei boli.
Această zi nu a fost singulară. Un procent asemănător, de peste 23% vaccinați din total morți covid s-a mai înregistrat și pe 17 decembrie 2021 (14 vaccinați decedați din 60) și pe 4 ianuarie (12 vaccinați decedați din 52).
O altă remarcă interesantă, analizând tabelul deceselor oferit de autorități, este că procentul persoanelor vaccinate anti-covid, decedate din cauza Covid, a crescut după terminarea valului 4.
Dacă luăm în considerare valul 4 ca fiind de la momentul creșterii exponențiale a deceselor, până la scăderea lor, rezultă că perioada respectivă a fost între 12 octombrie 2021 și 18 noiembrie 2021. În această perioadă, procentul decedaților vaccinați din totalul morților de covid a fost de aproximativ 9,22%.
De pe 19 noiembrie 2021 și până pe 10 ianuarie 2022, procentul persoanelor vaccinate contra Covid, dar care au decedat chiar de boala de care li s-a spus că sunt protejați a crescut la 11,95%. O creștere de aproape 3%. Practic, aproape de procentul de la care am pornit, adică 12,5%.
Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Ce ne spun aceste cifre? Par a ne spune următoarele: cu cât prezența virusului este mai redusă în populația generală, pericolul de deces crește printre cei vaccinați. În condițiile în vaccinații reprezintă o minoritate în România.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.
Având în vedere declarațiile autorităților, nu ar trebui să fie exact invers? În aceste condiții, de ce se insistă cu vaccinarea copiilor, în condițiile în care studiile arată că aceștia sunt cei mai puțin afectați de boală? Un studiu complex derulat în Anglia în primul an al pandemiei relevă o rată de mortalitate a copiilor bolnavi de COVID-19 de 0,005%!
De ce procentul deceselor de Covid la vaccinați este important
În primul rând, trebuie spus că avem date despre aceste decese doar începând cu 29 septembrie. Cu alte cuvinte, INSP a decis să facă publice aceste informații esențiale, după nouă (9) luni de la începutul campaniei de vaccinare.
De ce? Într-un răspuns oficial adresat jurnalistului Paul Andrei, din 11 noiembrie 2021, conducerea INSP, în frunte cu dr. Adriana Pistol, explică de ce s-a tăcut până la finalul lunii septembrie:
„Datorită faptului că numărul de decese înregistrat zilnic, în ultima lună, a crescut foarte mult, de la, în medie, 40-50/zi în luna septembrie, la 300-400/zi în luna octombrie, s-a considerat important ca, începând de la acel moment, să se comunice defalcat numărul deceselor care au survenit la persoane vaccinate, respectiv nevaccinate, pentru a evidenția numărul mult mai mare de decese la persoane nevaccinate”.
Această explicație scârțâie din toate încheieturile. Dacă ar fi așa cum spune conducerea INSP, atunci și până în 29 septembrie ar fi trebuit să fie valabil argumentul utilizat și după 29 septembrie.
Mult mai probabil, având în vedere antecedentele autorităților de până acum, este că acestea au încercat să ascundă faptul că un procent semnificativ din decesele Covid provine din rândul vaccinaților. Numărul deceselor la vaccinați a trebuit să fie public în momentul în care procentul a devenit prea mare pentru a fi ascuns.
Această ipoteză este sprijinită de faptul că în comunicările GCS acest detaliu nu este niciodată scos în evidență, iar mass-media preferă să insiste stârnească teroarea prin anunțul infectării copiilor, dar care nu pățesc, în final, nimic.
Care este procentul deceselor persoanelor vaccinate în cazul altor boli
Pentru a face o comparație, am ales o altă boală infecțioasă, tuberculoza. Poate nu știți, dar tuberculoza este considerată o problemă de sănătate publică în România, pe care autoritățile s-au angajat să o rezolve până în 2050.
În România, care se află în topul european și mondial al infectărilor cu tuberculoză, vaccinarea anti BCG se face în primele zile de naștere, încă din timpul regimului comunist. Mai precis din 1948.
Vaccinarea anti BCG nu este obligatorie, dar acest lucru a fost constatat de părinți abia în ultimii ani. Până recent, copiii nou-născuți era vaccinați automat în maternități, pentru că se considera ca fiind „obligatoriu”, deși nu este și nu a fost niciodată, prin lege.
În acest context, România face parte dintre țările unde vaccinarea anti-tuberculoză este generală, peste 90% din populație fiind inoculată.
Singura statistică oficială privind decesele legate de tuberculoză în România datează din 2019 și a fost realizată de INSP, cu datele din 2017.
Conform acestui document, citat de Newsweek și disponibil pe siteul DSP Timiș, în 2017, au murit în România de TBC, 927 de persoane.
Dat fiind că majoritatea deceselor au survenit de la vârsta de 25 de ani în sus, putem presupune cu siguranță că aceste persoane erau toate vaccinate anti TBC. Nimeni nu s-ar fi gândit să fie sceptic în privința vaccinării acum 25 de ani în România.
În aceste condiții, în toate regiunile țării, proporția deceselor prin tuberculoză din totalul deceselor de toate cauzele, reprezintă între 0,31% în regiunea Nord-Vest și 0,43% în regiunea Vest.
Concluzia, pe scurt:
morți de TBC deși sunt vaccinați anti TBC: între 0,31% și 0,43%.
morți de Covid deși sunt vaccinați anti Covid: 9,62%.
„Este o rată de eficacitate similară cu a celorlalte vaccinuri știute” – dr. Valeriu Gheorghiță, ianuarie 2021, de vaccinurile anti-Covid.
Articol scris de Radu Ursan și Oana Ivan
cum iti dai seama ca ai covid: faci un test la ghereta din parcare. pe baza lor poti scoate orice statistica vrei
Guvernul Romaniei spune ca procentul morților vaccinați a fost aproape 25%! In realitate a fost 50% sau 75%?
Păi nu-i uluitor deloc. Ce naiba , nu gândiți deloc? Trebuia să fie cel puțin egal, dacă nu mult mai mare, în comparație cu procentul injectaților.