vineri, aprilie 26, 2024
ȘTIRIStatistiscă neagră: 1 din 5 femei românce practică videochat-ul? Hotnews și Alephnews,...

Statistiscă neagră: 1 din 5 femei românce practică videochat-ul? Hotnews și Alephnews, publicitate mascată pentru acest flagel

Aproape 450.000 de femei practică videochatul, susține siteul Alephnews, citând niște date oferite din interiorul acestei industrii.

Siteul cefaci.online analizează aceste cifre, plecând de la o reclamă care a împânzit Capitala României: aceea în care Bianca Drăgușanu a devenit imaginea unui studio de videochat.

Autorul remarcă articolul apărut pe siteul televiziunii Alephnews pare scris pentru a face publicitate acestei ocupații și nu ca să informeze opinia publică.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Un articol asemănător a scris și Hotnews, remarcă autorul de la cefaci.online.

„A scris Hotnews atât de frumos încât era să lăcrimez de emoție, cu poze de pe Unsplash și referințe la Mediafax.ro, Economica.net, Digi24.ro și Bloomerg(!), de zici că au parteneriate de cross-promo, cu discurs adaptat pentru alt target, care a aflat de Zoom și Work From Home. Au preluat Newsweek și Vremea noua, liderul vasluian de știri fondat virgulă la Bârlad și m-am oprit din a căuta mai departe.

Pentru o parte din cei care lucrează în publishing, articolul de mai sus de pe HotNews poate fi o glumă. Când vreodată în istoria presei online din România, o publicație a oferit atâtea link-uri către altele, când ele se mânăncă, efectiv, între ele? Și de când Hotnews este atât de generoasă cu linkurile, publicația având, istoric vorbind, un total alt comportament cu linkurile externe?

Dar să revenim la alephnews.ro, cele 450.000 de suflete pe care publicația le marchează cu bold sub clipul / stirea video (bănuiesc că a fost pe sticlă) – video care poartă același mesaj pe burtieră -, și construcții (cu altă targetare?) precum cele de mai jos.

În ultimii ani a apărut trendul modelelor business, care nu se îmbracă sumar, ci dimpotrivă, office. Și le merge bine. Veniturile sunt primite o dată la două săptămâni, iar recordul a fost de 200 de mii de dolari făcuți în două săptămâni în țara noastră. Dar pentru asta, muncesc și câte 60 de ore pe săptămână. Clienții sunt variați. De la oameni simpli, până la fotbaliști, CEO ai unor mari companii și persoane publice.

Sau:

Irina este model. A terminat trei facultăți și avea propria firmă de transport animale vii, dar nu i-a mers așa că s-a reprofilat. În prima lună a câștigat puțin peste 2.000 de dolari, iar în ultima lună, de exemplu, a câștigat aproxtimativ 30 de mii de dolari. După ce își termină cariera de model, cele mai multe fete își deschid propriile afaceri, în alte domenii, propriul studio sau rămân în staff”, scrie Costin Cocioabă pe cefaci.online.

Bazându-se pe datele oferite de Institutul Național de Statistică (INS), autorul a calculat că 1 din 5 femei românce ar practica această formă de prostituție, ceea ce găsește exagerat.

„Conform INS, în România sunt 1.851.112 de persoane de sex feminin cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani. Pe un site de videochat la un search distanță se vehiculează 35-40 de ani vârsta până la care o femeie poate fi model. Îmi permit să bănuiesc că aici sunt excepțiile și că ne permitem o eroare statistică.

Iar dacă statistica din imaginea de mai sus, ori eroarea mai sus amintită, nu satisfac exigențele sacrilor în statistică de pe Facebook, profanii nu au nimic împotrivă să includă și segmentul 35-40, moment în care statistica sare undeva la 1/5.

Altfel spus, statistic vorbind, oriunde întorci capul, 1 din 5 femei sub 40 este model de videochat. Iar dacă ajungi în locuri unde nu găsești raportul de mai sus (eg. redacția unei publicații online, unde raportul este 0/10), înseamnă că sunt altele în care acesta crește la fel de mult, pentru a echilibra cifrele comunicate. Iar să contrabalansezi un 0/10 și să ajungi la 5/10, ai nevoie în altă parte de 10/10”, a scris el.

Psihologii avertizează că videochat-ul este prostituție, iar persoanele care practică această ocupație ajung să aibă traume mai târziu.

„Sexualitatea umană este psihică înainte de a fi fizică. Indiferent de ceea ce ,,spun promotorii acestei afaceri” –videochat ul este prostituție în sensul cel mai realist al conceptului în sine =,,prostituție: închirierea trupului pentru desfătare sexuală.”

Din perspectiva juridică, posibil să nu fie, dar din perspectiva psihologică, social-economică și spirituală, ea este prostituție.

Tulburări anxioase, tulburare emoțional instabilă, tulburare depresivă, tulburare defetistă (masochistă) a persoanei, tulburare sadică a persoanei, tulburare dissocială a persoanei, tulburare schizoidă sunt doar câteva dintre afecțiunile suferite de fete”, a declarat psihologul Nicoleta Vascan

Videochat-ul este, de multe ori, un paravan pentru prostituție și trafic de carne vie. Chiar zilele trecute, Biroul pentru Combaterea Criminalității Organizate Iași a destructurat o astfel de rețea, condusă de un proxenet de 21 ani. Două dintre fetele care practicau videochat-ul erau minore, de 15 și respectiv 15 ani.

„La data de 01.04.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, în vârstă de 44 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2019 – februarie 2020, inculpatul a recrutat două minore, în vârstă de 14 ani, respectiv 15 ani, și, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, le-a constrâns să practice prostituția în folosul său, în diferite apartamente închiriate în regim hotelier, pe raza municipiul Iași.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a constat faptul că inculpatul se ocupa de postarea de anunțuri pe diferite site-uri de profil, în vederea atragerii de clienți, închiria diferite apartamente, în regim hotelier, şi ocazional, transporta victimele la imobilele clienților pentru a întreține raporturi sexuale contra cost.

Banii obținuți din practicarea prostituției erau însușiți în totalitate de către inculpat.

La data de 01.04.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 2 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe telefoane mobile”, se arăta în comunicatul DIICOT.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

  1. e o reclama, se da o cifra mare ca sa le incurajeze pe femei sa intre in industrie, pe principiul ca daca majoritatea fac asta dece sa nu incerc si eu. Cred ca sunt multe, poate cateva mii, dar nici 5% din cat zic aia.

  2. Si eu cred ca statistica e extrem de mult umflata. Asta si pentru ca tot cineva din aceasta ïndustrie” estima in anul 2018 numarul acestor femei undeva intre 5000 si 7000 si nicidecum la vreun numar de ordinul a sute de mii! Nu imi vine sa cred ca din 2018 si pana acum (adica in nici 3 ani) numarul celor ce se ocupa cu aceasta forma moderna de prostitutie sa fi crescut de peste 60 de ori . Asta numai daca acel individ a greshit in mod intentionat si absolut grosolan minimizand mult situatia! Iata un articol pe aceasta tema:

    https://www.opiniatimisoarei.ro/acum-sunt-tinere-frumoase-si-castiga-bani-grei-dintr-un-business-indraznet-dar-cum-sa-i-gestioneze-legal-si-chiar-sa-i-inmulteasca-sa-le-ajunga-pentru-tot-restul-vietii-un-timisorean-le-a-oferit-r/20/11/2018

    Ceea ce nu intzeleg eu este ca in ciuda statisticilor absolut ingrijoratoare si a numarului crescator de tinere care ajung sa practice aceasta ocupatie, autoritatile din Romania nu iau absolut nicio masura. Un exemplu bun ar fi Marea Britanie unde furnizorii de internet ofera in mod implicit internetul filtrat de astfel de continuturi licentioase. Doar la cererea expresa a clinetilor se ofera acces total nefiltrat si se semneaza o anexa la contractul de furnizare. Am impresia ca acolo taxele platite de acesti clineti care doresc continutul internetului nefiltrat se duc intr-un fond prin care se trateaza dependentza de pornografie a celor care solicita acest lucru. Iata un material interesant pe aceasta tema, din Canada, care confirma asta cu exemplul concret din Marea Britanie care a implementat acest sistem deja de ani de zile!

    https://defenddignity.ca/wp-content/uploads/2017/11/porn-public-health-crisis.pdf?fbclid=IwAR1LriOygvyCPEcYTx65XhBHnQXf0npD-VudWJHKXn4nQN7JAM4CbWrdJx0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE