În rândurile ce urmează, mă grăbesc să precizez ― ca româncă, pentru mine, acum ― speranța are un nume limpede, încântător (din toate punctele de vedere): Larisa Iordache, excelenta noastră gimnastă.
Înternată în spital din cauza unei crize renale acute, tanagrina* noastră s-a calificat pentru Jocurile Olimpice din Japonia, deși avea dureri sfâșietoare. Așa a ales ea, care, de ani de zile, s-a luptat cu tot felul de probleme medicale, legate de accidentări, în principal. A riscat enorm, însă a concurat cu cele mai redutabile gimnaste ale momentului, fiind devansată la punctaj de către trei fete perfect sănătoase din Rusia.
Aproape mi-au dat lacrimile, auzind că Larisa noastră a precizat telefonic, azi, faptul că se simte bine și va fi externată, mâine, în cursul dimineții. Dacă aș fi bucureșteancă, aș organiza un grup de susținători entuziaști care să o întâmpine cu aplauze și ovații, la ieșirea din spital, fiindcă am dedus cu bucurie că țelul ei suprem este să se refacă și să reprezinte strălucit România la marea întrecere sportivă ce va începe in 23 iulie, la Tokyo. Vrea neapărat să aducă țării noi medalii olimpice de preț.
Micuța noastră uriașă sportivă este născută în Capitală, va împlini, în 19 iunie, 25 de ani, dar arată ca o delicată și agilă drăgălașă adolescentă. Părinții și fratele mai mare sunt nume cunoscute în sporturile românești de echipă: mama ei a fost handbalistă, tatăl și fratele mai mare fiind atrași magnetic de Sportul rege.
Este o copilă cu suflet generos, total pasionată de gimnastică, e un veritabil monument de tenacitate, total devotată patriei noastre.
Felicitări familiei care a crescut-o și educat-o minunat!
Sănătate și victorii deplin meritate, dragă Larisa!
Doamne, ajută!
——————
* Tanagrinele sunt statuete antice de mici dimensiuni, în general, nedepășind 30 cm, tipice localității grecești Tanagra. Alcătuite din argilă arsă, erau frumos colorate după coacerea în cuptor. Statura Larisei este de 150 cm. Cunoașteți mulți giganți cu asemenea configurație fizică? Eu NU cunosc.