ACTUALITATESpania | Un rapper comunist condamnat pentru cântecele care laudă terorismul a...

Spania | Un rapper comunist condamnat pentru cântecele care laudă terorismul a fost arestat din Universitatea unde se baricadase

O universitate din Catalunia a fost ultimul refugiu pentru rapperul Pablo Hasel, care s-a baricadat înăuntru pentru a nu fi trimis în arest, unde trebuie să ispășească o condamnare de 9 luni pentru promovarea terorismului și injurii aduse Casei Regale.

Pentru a împiedica arestarea rapperului Pablo Hasel, studenții au aruncat cu mese și scaune și au golit stingătoarele de incendiu asupra polițiștilor care încercau să ajungă la etajul trei, unde se baricadase tânărul, imediat după aflarea sentinței.

Susținătorii au blocat biroul rectoratului cu obiecte de mobilier și au făcut apoi un scut uman în jurul lui Hasel, însă polițiștii au reușit să îl ridice după o operațiune care a durat două ore.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Tribunalul din Llerida l-a condamnat pe Pablo Hasel la 9 luni de închisoare cu executare, pentru că în cântecele sale se aduc laude terorismului și injurii Casei Regale.

Susținătorii lui Hasel fac apel la democrație, dar democrația este ultimul gând din mintea lui Hasel. Acesta este un susținător explicit al comunismului, declarând printre altele că este influențat de viața lui Che Guevara și Iosif Vissariónovici Stalin.

El a mai fost condamnat în 2014 pentru proslăvirea terorismului în cântecele sale, fiind vorba de organizații comuniste, considerate atât de Spania, cât și de Uniunea Europeană ca fiind teroriste. Pe lângă organizațiile comuniste spaniole, Hasel i-a lăudat și pe cei de la Al Qaeda în cântecele sale.

Rapperul este catalan și este fiul omului de la afaceri Ignacio Rivadulla, fost președinte al unui club de fotbal spaniol, pe care statul l-a acuzat că l-a falimentat.

Cei mai cunoscuți avocați ai eliberării sale sunt regizorul Pedro Almodovar și actorul Javier Bardem, precum și organizația Amnesty International.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...