luni, martie 20, 2023
ACTUALITATESpania | Un rapper comunist condamnat pentru cântecele care laudă terorismul a...

Spania | Un rapper comunist condamnat pentru cântecele care laudă terorismul a fost arestat din Universitatea unde se baricadase

O universitate din Catalunia a fost ultimul refugiu pentru rapperul Pablo Hasel, care s-a baricadat înăuntru pentru a nu fi trimis în arest, unde trebuie să ispășească o condamnare de 9 luni pentru promovarea terorismului și injurii aduse Casei Regale.

Pentru a împiedica arestarea rapperului Pablo Hasel, studenții au aruncat cu mese și scaune și au golit stingătoarele de incendiu asupra polițiștilor care încercau să ajungă la etajul trei, unde se baricadase tânărul, imediat după aflarea sentinței.

Susținătorii au blocat biroul rectoratului cu obiecte de mobilier și au făcut apoi un scut uman în jurul lui Hasel, însă polițiștii au reușit să îl ridice după o operațiune care a durat două ore.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Tribunalul din Llerida l-a condamnat pe Pablo Hasel la 9 luni de închisoare cu executare, pentru că în cântecele sale se aduc laude terorismului și injurii Casei Regale.

Susținătorii lui Hasel fac apel la democrație, dar democrația este ultimul gând din mintea lui Hasel. Acesta este un susținător explicit al comunismului, declarând printre altele că este influențat de viața lui Che Guevara și Iosif Vissariónovici Stalin.

El a mai fost condamnat în 2014 pentru proslăvirea terorismului în cântecele sale, fiind vorba de organizații comuniste, considerate atât de Spania, cât și de Uniunea Europeană ca fiind teroriste. Pe lângă organizațiile comuniste spaniole, Hasel i-a lăudat și pe cei de la Al Qaeda în cântecele sale.

Rapperul este catalan și este fiul omului de la afaceri Ignacio Rivadulla, fost președinte al unui club de fotbal spaniol, pe care statul l-a acuzat că l-a falimentat.

Cei mai cunoscuți avocați ai eliberării sale sunt regizorul Pedro Almodovar și actorul Javier Bardem, precum și organizația Amnesty International.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate