marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATESpania se pregătește să adopte cea mai radicală „Lege Trans” din lume,...

Spania se pregătește să adopte cea mai radicală „Lege Trans” din lume, permițând minorilor să schimbe genul fără permisiunea părinților

Spania se pregătește să pună în aplicare ideologia declarată a Comisiei Europene, iar dacă va fi adoptată, „Legea Trans” va permite oricărei persoane cu vârsta peste 16 ani să-și schimbe genul după bunul plac și să fie tratată ca și cum ar aparține sexului opus, inclusiv în ceea ce privește accesul la toalete sau vestiare, precum și la participarea la concursuri sportive, spre exemplu. Copiii cu vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani vor avea nevoie de acordul părinților, iar cei cu vârsta între 12 și 14 ani vor avea nevoie de aprobarea judecătorului pentru „schimbarea de gen”, informează Rmx.news.

Așa-numita „Lege trans” este un proiect de lege scris de Ministrul Egalității, Irene Montero, din partidul de extremă stânga, Podemos, și susținut de premierul socialist Pedro Sánchez, în ciuda opoziției puternice din rândurile partidului său, PSOE.

Proiectul de lege promovat de actualul guvern socialist-comunist al Spaniei a fost criticat de Consiliul General al Magistraturii (CGPJ), care este organul de supraveghere al Justiției, și de Consiliul de Stat, principalul organism consultativ pentru ramura executivă, precum și de mai multe organizații feministe, inclusiv Asociația Feministelor Socialiste (Femes) a PSOE.

Preocupările profesioniștilor din domeniul sănătății provin din faptul că, o dată adoptată, noua lege va interzice profesioniștilor din domeniul sănătății mintale să intervină în procesul de „autodeterminare de gen” a minorilor, lăsând adolescenților capacitatea exclusivă de a alege dacă vor să inițieze tratamente de schimbare a sexului, despre care profesioniștii din domeniul sănătății spun că este „o indignare” ,  fiind „urmate criterii ideologice și nu științifice” și care „poate aduce multă durere și regret multor oameni”.

Luisa González, vicepreședintele Colegiului Medicilor din Madrid, susține că „nu există nicio știință care să justifice legiferarea în acest fel”, că „nu există un consens științific” cu privire la tratamentele pe care legea „le aplică orbește” și că regulamentul, așa cum este promovat de guvernul spaniol, „împiedecă profesioniștii să lucreze, încalcă drepturile minorilor prin împiedicarea îngrijirii acestora și chiar răpește autoritatea părinților”.

Legea va face din Spania a zecea țară din Europa care permite „autodeterminarea de gen” prin simpla depunere a unei declarații la registrul civil, celelalte fiind Belgia, Danemarca, Islanda, Irlanda, Luxemburg, Malta, Norvegia, Portugalia și Elveţia. Cu toate acestea, în afară de Norvegia și în curând Spania, nicio altă țară nu permite minorilor să-și schimbe genul fără acordul părinților.

Obiectivul declarat al PSOE este ca această lege – care este combatută atât de profesioniștii medicali, cât și de părinții preocupați din întreaga țară – să fie aprobată de parlamentul spaniol înainte de sfârșitul anului. Pentru a face acest lucru, va trebui să-și asigure sprijinul partidelor regionale pro-independență din Catalonia și Țara Bascilor.

Spre deosebire de legea Ungariei privind protecția copilului, „Legea Trans” din Spania nu va duce la nicio reținere a fondurilor UE de la Bruxelles, deoarece legea Spaniei împotriva științei și pro-trans este în conformitate cu ideologia declarată a Comisiei Europene.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE