ACTUALITATESpania | Românii sunt revoltați după ce asasinul unei românce însărcinate a...

Spania | Românii sunt revoltați după ce asasinul unei românce însărcinate a fost eliberat

O româncă de 36 de ani stabilită în Spania, însărcinată în șase luni, afost găsită complet dezbrăcată şi cu gâtul tăiat, în propria casă din localitatea Xativa (provincia Valencia), în iunie 2019. Femeia era mama unui copil de opt ani.

Peste câteva luni, Poliția l-a arestat pe partenerul său, ca presupus autor al oribilei crime.  În fața dovezilor care l-au incriminat, judecătorul a dispus condamnarea la închisoare, unde a rămas până în februarie anul acesta, când a fost eliberat pe cauțiune, scrie stiridiaspora.ro.

Decizia judecătorilor a stârnit revoltă și a iritat spiritele comunității române din Xativa care cere să se facă dreptate. Unii dintre români indică un tratament discriminatoriu din cauza naționalității victimei. „Dacă ar fi fost (n.r. de naționalitate) spaniolă, ar fi diferit”, spun ei, citați de El Periodico.

Membrii comunității românești consideră că punerea acestuia an în libertate nu ar fi trebuit să aibă loc. „Puteți face diferența când victima este spaniolă sau română. Ea singură nu s-a putut sinucide cu un cuțit”, spune reprezentantul unei asociații. „Justiția trebuie să investigheze indiferent de naționalități”, adaugă el.

Ei insistă că eliberarea suspectului este „o rușine” „dacă există indicații împotriva sa”. „Justiția trebuie să investigheze temeinic”, subliniază ei. Vor să se facă dreptate și să se clarifice crima, deși sunt cei care spun că, având în vedere acest caz, singura concluzie este că „viața unui român valorează mai puțin decât libertatea unui spaniol”.

Potrivit anchetatorilor, femeia, însărcinată în 6 luni când a fost ucisă, ar fi practicat prostituția, detaliu oferit chiar de partenerul româncei.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...