marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATESpania: Angajații Zara au protestat în fața magazinelor, după ce compania a...

Spania: Angajații Zara au protestat în fața magazinelor, după ce compania a înregistrat un profit record

Angajații Inditex, gigantul din industria modei ce deține celebrele mărci Massimo Dutti, Zara, Stradicarius, Bershka și alte magazine de îmbrăcăminte, au protestat vineri în fața magazinelor lor din Spania pentru a cere condiții mai bune, după ce grupul a raportat profituri record și a majorat plățile acționarilor.

Demonstranții, marea majoritate femei, s-au strâns în fața magazinului Bershka de pe bulevard Gran Via din Madrid, strigând: „Atât de mult profit este sacrificiul nostru”, printre alte sloganuri. Alte proteste au avut loc în șapte orașe, inclusiv în Barcelona și Sevilla, transmite Reuters, citat de Adevărul.

„Inditex este compania cu cele mai mari profituri (din sector) și dacă vrei ca muncitorii să fie bine, aceste profituri trebuie să fie împărțite”, a declarat Carolina Albarran, în vârstă de 50 de ani, care lucrează la Zara de 33 de ani.

Acțiunile Inditex au atins un nivel record după ce săptămâna trecută a raportat un profit anual de 5,4 miliarde de euro și a anunțat că își va majora cu 28% plata dividendelor.

Zara și mărcile sale surori, precum Stradivarius și Massimo Dutti, au 28.000 de angajați în Spania, piața de origine a companiei, care a reprezentat 14,8% din vânzările sale în valoare de 36 de miliarde de euro (38,94 miliarde de dolari) în anul încheiat în ianuarie 2024.

Principalele două sindicate spaniole, UGT și CCOO, au sprijinit protestele din perioada premergătoare sărbătorilor de Paște. Magazinele au rămas deschise ca de obicei, în timp ce muncitorii s-au adunat în afara orelor obișnuite de lucru.

Inditex a refuzat să comenteze, dar un lider sindical a arătat o scrisoare din partea companiei care își exprimă interesul de a discuta revendicările tuturor lucrătorilor din magazine în aprilie.

Sindicatele doresc ca retailerul să ofere mai multe ore pentru angajații cu fracțiune de normă și un număr minim de weekenduri libere pe an pentru tot personalul, un bonus suplimentar pentru lucrătorii cu o vechime mai mare de patru ani și alte beneficii.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE