ACTUALITATESoția lui Navalnîi l-a vizitat în închisoare pe opozantul lui Putin: Nu...

Soția lui Navalnîi l-a vizitat în închisoare pe opozantul lui Putin: Nu am văzut niciodată pe cineva atât de supt la față

Iulia Navalnîia, soția lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, și-a vizitat marți pentru prima oară soțul în închisoare, unde acesta ispășește o pedeapsă de doi ani și jumătate, și a avertizat că este ”foarte slab”, transmite EFE.

„Nu am văzut niciodată pe cineva atât de supt la față, însă nu are de gând să cedeze”, a scris Navalnîia pe contul ei de Instagram.

Mesajul este însoțit de o fotografie în care apare Iulia și, pe fundal, centrul penitenciar numărul 2 din regiunea Vladimir, la circa 100 de kilometri de Moscova.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Vorbește cu dificultate și din când în când trebuie să se întindă pentru a se odihni”, a mai scris Iulia Navalnîia, care a adăugat că soțul ei a slăbit foarte mult de când a intrat la închisoare și chiar mai mult după ce a anunțat că intră în greva foamei, la 31 martie.

„Cântărește 76 de kilograme la o înălțime de 1,90. De la întâlnirea mea cu Aleksei sunt şi mai îngrijorată pentru el”, a explicat Navalnîia, care a comunicat cu soțul ei prin telefon, separați de un perete de sticlă.

Iulia Navalnîia s-a referit și la denunțul pe care soțul ei intenționează să-l depună împotriva închisorii pentru că a fost împiedicat să citească Coranul, după cum a explicat chiar el pe Twitter. „Cărțile sunt pentru noi toți”, a scris Navalnîi, care își exprimase dorința de a studia cartea sacră a tuturor musulmanilor, notează Agerpres.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...