sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATESenatorul Sorin Lavric (AUR) despre Florin Roman (PNL): Țipar alunecos

Senatorul Sorin Lavric (AUR) despre Florin Roman (PNL): Țipar alunecos

Senatorul AUR, Sorin Lavric, l-a numit „țipar alunecos” pe Florin Roman, de la PNL. Lavric a scris, într-un portret al lui Roman, că acesta excelează doar în „ușurința de a mînui chichițe de procedură spre a întoarce controversa politică în favoarea lui. E personificarea alunecoasă a gîndirii sofistice de tip procedural”.

Sorin Lavric spune că lângă Florin Roman, „procedura se preschimbă în tortură”.

„Un țipar insidios făcînd slalom printre viclenii protocolare. E în stare să-ți explice minute în șir, și nu oricum, ci cu o morgă reculeasă de conțopist destoinic, că a respecta regulamentul Camerelor e datoria sfîntă a oricărui politician, iar aplombul argumentației îl împinge pînă la a te sufoca sub pletora de precizări oțioase. Lîngă el, procedura se preschimbă în tortură, iar viața de parlamentar în supliciu de afaniseală grea. Cui vrea să i se aplece de reguli, norme și principii constituționale îi recomand să-i caute compania. După cîteva minute o va zbughi cu nervii căpiați de atîta batere a apei în piuă”, a scris Lavric.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În ceea ce privește evenimentele de la prezidiul Camerei, de vineri, Sorin Lavric le comentează astfel: „Punctul culminant al acestei copturi imorale 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧 l-a atins în ședința plenurilor reunite din 9 septembrie, cînd și-a depășit condiția de uneltitor zelos. De teamă ca pe ordinea de zi să nu intre calendarul moțiunii de cenzură împotriva guvernului Cîțu, 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧 a preluat cu de la sine putere conducerea ședinței, fără ca măcar să-i ceară încuviințarea Ancăi Dragu, aflată la prezidiu lîngă el. În ciuda încercărilor președintei Senatului de a-i atrage atenția că e mai îndreptățită decît el să preia frîiele ședinței, 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧, indolent, surescitat și vizibil tulburat, i-a luat microfonul Ancăi Dragu și s-a înstăpînit asupra lui precum un ahtiat care și-a găsit în sfîrșit obiectul mult rîvnit. Și nu i-a mai dat drumul nici după ce chestorul Camerei Deputaților, Antonio Andrușceac, i-a cerut expres să-l pună la îndemîna Ancăi Dragu. Țiparul părea teleghidat, prins în transa misiunii pe care o avea de îndeplinit, fiind cu totul posedat de gîndul de a nu lăsa ședința să-i scape din mîini.

Numai că ședința nu doar că i-a scăpat printre degete, dar pe deasupra 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧 a fost îndepărtat de același chestor. Că la prezidiu s-au strîns mai mulți deputați AUR a ținut de dispoziția psihică încinsă din sală, sporită de indolența cu care Roman se încăpățîna s-o sfideze pe Anca Dragu, pe care deputatul a vrut s-o reducă la condiția de martor pasiv la desfășurarea întregii ședințe. Văzînd consternarea de pe chipul Ancăi Dragu, m-am dus la microfonul de la tribună spre a-i anunța pe parlamentari că microfonul de la prezidiu fusese confiscat de țiparul alunecos. Ce a urmat a fost înlăturarea alunecosului. Ionuț Moșteanu, George Simion, Titi Stoica, Dan Tănasă i-au cerut stăruitor să o lase pe Anca Dragu la conducerea ședinței”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Sorin Lavric spune că Florin Roman nu a fost agresat, așa cum susține. „Altercația, în afara vorbelor aspre, nu a degenerat în gesturi brutale. Să spui că ai fost agresat pentru că doi deputați te-au luat de braț silindu-te să părăsești fotoliul din prezidiu e mai mult decît o minciună. E o insanitate de care țiparul procedural nici măcar nu-și dă seama”.

Mesajul senatorului Sorin Lavric vine după incidentul de vineri, în care Florin Roman a decis să preia conducerea ședinței plenului reunit al Parlamentului, în locul șefei Senatului, Anca Dragu.

Mai mulți parlamentari de la AUR și USR l-au convins, cu greu, pe Florin Roman să cedeze șefia ședinței. În urma acestor evenimente, Florin Roman susține că ar fi fost agresat, dar imaginile video nu au surprins așa ceva.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE