duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATESenatorul Sorin Lavric a cerut Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și...

Senatorul Sorin Lavric a cerut Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții să-l convoace pe Alexandru Florian, directorul de la „Elie Wiesel” pentru a da explicații privind atitudinea față de Mircea Vulcănescu

Senatorul (AUR) Sorin Lavric, a solicitat Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senat, convocarea directorului Institutului „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, pentru a explica atitudinea acestuia față de memoria lui Mircea Vulcănescu.

În solicitarea lui Sorin Lavric, senatorul precizează că demersul este motivat de presiunile făcute asupra liceului „Mircea Vulcănescu” de a-și schimba numele, precum și pe tentativa – acum eșuată – CL a Sector 2 București de a demola un bust al filosofului interbelic.

„Stimată doamnă președinte, Rodica Boancă, stimați senatori, membri ai comisiei, țin să vă readuc la cunoștință un subiect cunoscut de toată lumea, și anume situația abuzivă privind statuia lui Mircea Vulcănescu și liceul ce-i poartă numele.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

În cazul unității de învățămînt, după ce a fost mutată din fostul sediul în urma numeroaselor presiuni, acum se dorește schimbarea numelui. Directoarea liceului a fost convocată la sediul Institutului „Elie Wiesel”, unde i s-a trasat sarcina de a schimba degrabă numele instituției pe care o conduce. În cazul bustului din Parcul „Sfântul Ştefan”, în urma aceluiași tip de presiuni politice, Consiliului Local  al Primăriei sectorului 2 a supus la vot proiectul de hotărîre privind demolarea statuii.  Din fericire proiectul a fost respins.

Dar este o iluzie să credem că Institutul „Elie Wiesel” va înceta să persecute posteritatea lui Mircea Vulcănescu. Această situație aberantă, care  echivalează  cu o terfelire a memoriei postume a unui mare cărturar interbelic, a fost creată și rostogolită în spațiul public de directorul Institutului „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, care din 2015 și pînă astăzi nu încetează să recurgă la toate constrîngerile și tertipurile politice pentru a-și vedea împlinită dorința de răzbunare: epurarea lui Mircea Vulcănescu din spațiul public și rescrierea trecutului României prin prisma unei viziuni vindicative, punitive și cu precădere antiromânești.

Prin prezenta petiție, vă rog respectuos, doamnă președinte a Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții, să îl convocați neîntîrziat pe președintele Institutului „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, pentru ca, venind în fața comisiei, să ne explice motivele atitudinii lui abuzive și jignitoare”, a scris Sorin Lavric, conform documentului trimis pe adresa redacției.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

 1. să-l convoace pe Alexandru Florian,
  pe Alexandru Florian,
  pe Alexandru Rafila,
  pe Alexandru Rafila.

  (fara legatura cu Alexandria,
  aia din Romania).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE