ACTUALITATESenatorul Sorin Lavric, despre ipocrizia Comisiei Europene: Dacă libera circulație nu depinde...

Senatorul Sorin Lavric, despre ipocrizia Comisiei Europene: Dacă libera circulație nu depinde de adeverința de vaccinare, atunci pentru ce Dumnezeu o introducem?

Marți, în Senat s-a discutat Comunicarea (COM) Comisiei Europene privind instituirea unei adeverințe electronice verzi, care ar „facilita libera circulație în interiorul UE”.

Adeverința electronică verde va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19. Adeverințele vor fi disponibile gratuit, în format digital sau pe suport de hârtie, și vor include un cod QR care să le garanteze securitatea și autenticitatea.

COM-ul în cauză,  respectiv cadrul pentru eliberarea, verificarea și acceptarea adeverințelor interoperabile de vaccinare, de testare și vindecare Covid-19, adeverința electronică verde, a trecut de Senat, cu 72 de voturi „pentru”, doar senatorii AUR votând „împotrivă”. Au existat și patru abțineri.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În cuvântul său, senatorul Sorin Lavric a spus că adeverința introduce o discriminare între cetățeni, pentru că altfel nu ar avea rost.

„Aceste două COM-uri, deși sunt insuflețite de cele mai bune intenții filantropice, introduc o discriminare.

Când vorbim de adeverință de vaccinare, indiferent că-i spunem legitimație, adeverință, pașaport, „ausweis”, ea introduce o condiționare.

Probabil că formația mea filozofică mă face să simt când un partid întreg se contrazice. Atunci când spuneți că adeverința de vaccinare nu este o discriminare, dar în același timp recunoașteți că este un tratament diferențiat, vă contraziceți.

Și colegii de la PSD și cei de la putere. Contradicția asta am auzit-o și la domnul președinte Iohannis și la domnul doctor Arafat. Nu poți să spui că adeverința de vaccinare fiind un tratament diferențiat, nu este o discriminare. Pentru că, etimologic, discriminare înseamnă diferențiere. Etimologic, asta înseamnă: o distincție teoretică.

Dvs spuneți: Da, este o distincție teoretică între cei vaccinați și cei nevaccinați, numai că adeverința aceasta nu are consecințe privind libera circulație.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ba da! Dacă libera circulație nu depinde de această adeverință, atunci pentru ce Dumnezeu, o introducem?

Grupul senatorial este împotriva aceste două COM-uri, ambele prin această adeverință de vaccinare, introduc o discriminare în privința unei reziliențe dintr-un stat în altul al unui cetățean. Nu puteți să spuneți că luptați împotriva discriminării, așa cum spuneți dvs cei de la putere și apoi să introduceți subtil o discriminare sub numele de adeverință de vaccinare”, a explicat Sorin Lavric.

Un sondaj realizat de agenția Mediafax releva că peste 56% dintre români nu sunt de acord cu un pașaport de vaccinare.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT