ACTUALITATESenatorul Sorin Lavric, despre ipocrizia Comisiei Europene: Dacă libera circulație nu depinde...

Senatorul Sorin Lavric, despre ipocrizia Comisiei Europene: Dacă libera circulație nu depinde de adeverința de vaccinare, atunci pentru ce Dumnezeu o introducem?

Marți, în Senat s-a discutat Comunicarea (COM) Comisiei Europene privind instituirea unei adeverințe electronice verzi, care ar „facilita libera circulație în interiorul UE”.

Adeverința electronică verde va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19. Adeverințele vor fi disponibile gratuit, în format digital sau pe suport de hârtie, și vor include un cod QR care să le garanteze securitatea și autenticitatea.

COM-ul în cauză,  respectiv cadrul pentru eliberarea, verificarea și acceptarea adeverințelor interoperabile de vaccinare, de testare și vindecare Covid-19, adeverința electronică verde, a trecut de Senat, cu 72 de voturi „pentru”, doar senatorii AUR votând „împotrivă”. Au existat și patru abțineri.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În cuvântul său, senatorul Sorin Lavric a spus că adeverința introduce o discriminare între cetățeni, pentru că altfel nu ar avea rost.

„Aceste două COM-uri, deși sunt insuflețite de cele mai bune intenții filantropice, introduc o discriminare.

Când vorbim de adeverință de vaccinare, indiferent că-i spunem legitimație, adeverință, pașaport, „ausweis”, ea introduce o condiționare.

Probabil că formația mea filozofică mă face să simt când un partid întreg se contrazice. Atunci când spuneți că adeverința de vaccinare nu este o discriminare, dar în același timp recunoașteți că este un tratament diferențiat, vă contraziceți.

Și colegii de la PSD și cei de la putere. Contradicția asta am auzit-o și la domnul președinte Iohannis și la domnul doctor Arafat. Nu poți să spui că adeverința de vaccinare fiind un tratament diferențiat, nu este o discriminare. Pentru că, etimologic, discriminare înseamnă diferențiere. Etimologic, asta înseamnă: o distincție teoretică.

Dvs spuneți: Da, este o distincție teoretică între cei vaccinați și cei nevaccinați, numai că adeverința aceasta nu are consecințe privind libera circulație.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ba da! Dacă libera circulație nu depinde de această adeverință, atunci pentru ce Dumnezeu, o introducem?

Grupul senatorial este împotriva aceste două COM-uri, ambele prin această adeverință de vaccinare, introduc o discriminare în privința unei reziliențe dintr-un stat în altul al unui cetățean. Nu puteți să spuneți că luptați împotriva discriminării, așa cum spuneți dvs cei de la putere și apoi să introduceți subtil o discriminare sub numele de adeverință de vaccinare”, a explicat Sorin Lavric.

Un sondaj realizat de agenția Mediafax releva că peste 56% dintre români nu sunt de acord cu un pașaport de vaccinare.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...