luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATESorin Grindeanu a fost desemnat ministru interimar al Agriculturii și Dezvoltării Rurale,...

Sorin Grindeanu a fost desemnat ministru interimar al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, după demisia lui Adrian Chesnoiu

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind desemnarea vicepremierului Sorin Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, informează Agerpres. De asemenea, șeful statului a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Adrian Chesnoiu din funcția de ministru al Agriculturii.

Vineri, premierul Nicolae Ciucă i-a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a vicepremierului Sorin Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Adrian Chesnoiu și-a dat demisia din funcția de ministru al Agriculturii și s-a autosuspendat din Partidul Social Democrat (PSD), în urma unor acuzații făcute de Direcția Națională Anticorupție referitoare la un „abuz în serviciu”. DNA a cerut ridicarea imunității acestuia.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii:

Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!

Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale. De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat!
Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!

Doamne ajută!”, a scris Adrian Chesnoiu, într-o postare pe facebook.

George Simion, președintele partidului AUR, a dat de înțeles că dosarul DNA împotriva ministrului agriculturii, Adrian Chesnoiu, a fost deschis „la comandă”. În opinia lui Simion, Chesnoiu a deranjat interese străine și trebuia înlăturat.

„Cred că și ministrul Agriculturii a avut o problemă cu casca. Nu se conforma la tot ce primea din cască și a fost executat.

Justiția Română funcționează într-un mod ciudat. Domnul Chesnoiu mai avea foarte mult lucruri de făcut pentru agricultura românească, dar se vedea o simțire românească și unele planuri naționale în agricultura românească. Sunt convins că nu ăsta e motivul adevărat pentru care a acționat DNA într-un dosar banal”, a mai precizat președintele AUR.

Totodată, dosarul lui Adrian Chesnoiu la DNA a apărut la două săptămâni după ce fostul ministru a fost vizitat de delegații franceze și americane. Acesta a cerut Uniunii Europene să respecte specificul și tradițiile României în zona agricolă.

Adrian Chesnoiu a pledat întotdeauna pentru dezvoltarea pieței agro-alimentare autohtone, spunând, de pildă, că își dorește ca niciun produs românesc să nu rămână pe raft sau să fei aruncat la gunoi.

„Eu chiar îmi doresc și sper să avem mandatul până în 2024. (…) astfel încât să ne asigurăm că nicio roșie românească nu va mai rămâne nerecoltată și neutilizată în acest proces de hrănire a populației, varza și castraveții nu vor mai fi aruncați la marginea drumului, iar producția românească de legume și produse autohtone să meargă acolo unde trebuie, pe masa românilor la niște prețuri pe care ei să și le poată permite”, a spus ministrul.

Totodată, acesta a transmis Uniunii Europene că obligativitatea de a lăsa 4% din terenul agricol necultivat este nejustificată și a cerut să fie eliminată: „Să lași 4% din suprafața agricolă a unei țări cum este România, cu 9,4 milioane de hectare de teren arabil, ar însemna aproape 300.000 de hectare necultivate. Nu cred că își permite nimeni la nivel european, la nivel global, să lase o astfel de suprafață neproductivă, mai ales a unei țări cum este România, cu un sol atât de fertil”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. de ce sa lasi 4% din suprafata necultivata? Ea oricum se cultiva natural cu maracini.
    Apoi vii si spui ca rusii sunt de vina pt criza alimentara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate