EDUCAȚIESorin Cîmpeanu: Se iau în calcul combinezoanele la cursuri pentru studenții nevaccinați...

Sorin Cîmpeanu: Se iau în calcul combinezoanele la cursuri pentru studenții nevaccinați și prioritizare în cămine pentru cei vaccinați

Studenții care nu s-au vaccinat ar putea să fie obligați să poarte combinezon atunci când merg fizic la cursuri practice sau ore de laborator, din toamnă, susține Ministrul Educației. Conform acestuia, unele universități iau în calcul această variantă, informează Digi24.

„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezență fizică în cadrul orelor de laborator/ lucrări practice și să impună o serie condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă.

O altă idee ar putea fi prioritizarea studenților vaccinați în procesul de cazare. Așa cum dintotdeauna au existat criterii care au dat prioritate celor care au avut rezultate profesionale foarte bune sau celor aflați în dificultate din perspectivă socio-economică, așa s-ar putea acorda prioritate și celor care sunt vaccinați pentru a contribui la o siguranță sanitară în campusurile universitare. Nu-și propune nimeni să oblige pe cineva, însă aceste criterii cred că ar putea să fie luate în considerare.”, a declarat Ministrul Educației, într-un interviu acordat publicației HotNews.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

5 COMENTARII

 1. A scăpat un psihopat de la azil. Răspunde la numele de Sorin Cîmpeanu și se crede ministrul educației. Repetă o idee fixă că studenții nevaccinați trebuie băgați in combinezoane. Dacă il intalniți vă rugăm sunați de urgență la 112. Atenție! Individ periculos, nu incercați să dialogați rațional!

 2. Daca nu avem o constatare stiintifica oficiala, asupra modului de lucru al acestui virus, venim cu masuri cel putin ciudate, dar nu aberante…
  Nu era mai corect sa spuna: „prioritizare in asocierea studentilor in camerele de camin”, adica sa nu pui in camera unul vaccinat cu unul nevaccinat…

 3. Pacat, ministrul asta parea un om rational, dar era vorba de timp pana cand s-o ia si el pe partie cu toata ratiunea lui, din cauza presiunii politice la care e supus, probabil, zilnic.

  Toate astea din cauza ca nu se vrea a se OFICIALIZA o cercetare stiintifica asupra virusului covid19, ce este, ce efect are, care mortalitatea, si, mai ales, AICI, CUM SE TRANSMITE.
  Lipsa de vrere de a se oficializa treaba asta a facut ca tot setul de masuri anticovid sa intre strict la capitolul politica, si nimic adevar sanitar si judecata stiintifica.
  E absurd ce se intampla, dar asta este, macar sa ne trezim sa nu mai pupam in fundulet pe oamenii la patru ace, zicand ca „ce frumos si corect vorbeste romaneste asta, ce frumos se imbraca, ce bine le zice…”. Degeaba, daca e prost ca noaptea sau fara pic de vointa inspre binele comun adevarat.

  Sa ne trezim, dragi frati romani din amortirea asta SPIRITUALA (ca aici e cauza) si educatia proasta pe care o avem sa apreciem forma fara fond.
  Haideti, acolo unde suntem fiecare, sa apreciem fondul lucrurilor, si simplitatea si sa dam de pamant cu aroganta fara temei, cu cantitatea fara calitate, cu faptele din pix, vorbele spuse de dragul de a vorbi si asa mai departe, ca ei ne amagesc asa tot din cauza noastra, ca au vazut ca tampa asta ideologie nou introdusa „sub-cutanat” in mintile noastre incepe sa aduca roada, ne robotizeaza sa gandim asa stupid.

  Fiecare putem face diferenta unde suntem, ca tipul asta de gandire e o plaga, un virus, care a patruns in organismul nostru comun si noi putem sa-l eradicam, NOI SUNTEM ANTICORPII !
  Ganduri bune,
  Hristos a inviat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...