EDUCAȚIESorin Cîmpeanu: România va avea 4 miliarde de euro pentru educație din...

Sorin Cîmpeanu: România va avea 4 miliarde de euro pentru educație din PNRR

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că România va avea pentru educație 4 miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență, dintre aceștia peste 3,6 miliarde de euro pentru proiectul „România Educată”, potrivit Agerpres.

„Avem și o serie de oportunități – finalizarea proiectului de viziune România Educată. Va trebui să începem foarte rapid consultările pentru operaționalizarea măsurilor asupra cărora vom cădea de acord în scurt timp atunci când vom avea dezbateri finale pe proiectul România Educată. Va trebui să avem resurse.

Din fericire, alături de bugetul național, (…) avem și această oportunitate a PNRR care trebuie să se constituie într-un suport financiar care să facă diferența, care să genereze acea ruptură de ritm din perspectiva schimbărilor pe care le considerăm atât de necesare fiecare dintre noi și despre care vorbim. (…)

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Apreciez foarte mult că a existat înțelegere să creștem alocarea de la 1 miliard de euro din total PNRR la ceea ce avem acum și când spun acum înseamnă acum în aceste minute, ore, zile, pe masa negocierilor cu Comisia Europeană 4 miliarde de euro. De la unu la patru miliarde de euro. Dintre care pot deja să îmi asum această afirmație – cele 3,6 miliarde vor rămâne sub tutela România Educată.

Va trebui să vedem împreună cum reușim să utilizăm mai eficient aceste resurse care, spre exemplu, trebuie să susțină universitățile în a susține studenții pentru pregătirea în vederea meseriilor emergente.

Trebuie să susțină universitățile pentru partea aceasta, acest concept de digitalizare, dar care în practică se pune mult mai greu decât poate părea la prima vedere.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în deschiderea Conferinței Naționale „Învățământul superior din România, competitiv în noul Spațiu European al Educației” organizată de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România în parteneriat cu Consiliul Național al Rectorilor și sub egida proiectului „România Educată”.

Consilierul prezidențial Ligia Deca a precizat că discuțiile referitoare la „România Educată” sunt la un stadiu foarte avansat, amintind de necesitatea integrării în spațiul european din punct de vedere educațional.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Discuțiile care se află într-un stadiu foarte avansat înspre finalizare vizavi de documentul România Educată, care în această vară se va regăsi într-o perioadă de dezbatere politică și socială finală, în așa fel încât din toamnă el să reprezinte o bază pentru reforme atât legislative, cât și pentru sprijin concret financiar atât din surse europene, cât și din surse naționale. (…)

Este remarcabil faptul că România reușește nu doar să preia din prioritățile europene și să încerce să le aducă cât mai aproape de nevoile sistemului național și să facă reformele necesare pentru a continua această integrare în familia europeană, dar reușește și să dea tonul în anumite direcții.”, a spus Ligia Deca.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...