ACTUALITATESorin Cîmpeanu: Profesorii care nu sunt vaccinați nu vor fi obligați să...

Sorin Cîmpeanu: Profesorii care nu sunt vaccinați nu vor fi obligați să plătească testele. Orice cetățean are dreptul să fie testat fără să plătească

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declară că profesorii care nu sunt vaccinați nu vor fi obligați să plătească testele, el explicând că „orice cetățean al acestei țări are dreptul să fie testat fără să plătească în momentul în care acuză cele mai mici simptome specifice”, informează stiripesurse.

În urmă cu puțin timp, acesta spunea că profesorii care aleg să nu se vaccineze și nu vor să fie testați de Covid-19, „au nevoie de odihnă” și vor lua, deci, o „pauză” de la predare. Toate acestea, în cazul în care incidența depășește 6 la mie.

„În momentul în care ai posibilitatea să te vaccinezi și nu te vaccinezi, în momentul în care nici nu vrei să te testezi, sigur că, în mod evident, ai nevoie de ceva odihnă. Ceva odihnă trebuie să fie obligatoriu în termenii legii, atât cât permite legea. Evident că nu o să avansez o soluție care să fie contrară legii. Am spus doar că normal este să se odihnească.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dacă nici nu ai trecut prin boală, nici nu vrei să te vaccinezi, nici nu ai motive certificate medical pentru care nu vrei să te vaccinezi, nici nu vrei să te testezi, atunci au dreptate acei părinți care spun că acel profesor poate reprezenta un pericol pentru elevii cu care intră în contact.”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a vorbit mai apoi de problema plății testelor de către profesori și, în general, a cetățenilor.

„Nu, nu s-a pus niciodată problema plății testelor de către profesori. Chiar dacă vorbim de profesori nevaccinați. Avem o legislație în vigoare, este vorba despre aspecte care nu trebuie să promoveze discriminarea în niciun fel de situații, deci în acest moment nu am în calcul această ipoteză. (…) În plus, vreau să vă spun că orice cetățean al acestei țări are dreptul să fie testat fără să plătească în momentul în care acuză cele mai mici simptome specifice.

Nu am luat în calcul acest proces de testare înainte de festivitate, am luat testarea după depășirea pragului de 6 la mie în localitate. La momentul de față asta am luat în considerare. Dacă mă întrebați de testele de salivă, am pledat pentru acele teste non-invazive vreme de luni de zile. În cele din urmă, am înțeles că nu este omologat.

Testarea se face pentru ca, în situația în care toți elevii din clasă cu excepția celui confirmat sunt testați negativ, școala să se poată derula în continuare cu prezență fizică. La apariția unui al doilea caz, sigur că vor intra în online toți sau, există și această ipoteză, pe care o luăm în considerare, de a permite accesul celor care sunt vaccinați, accesul cu prezență fizică în cazul în care doresc acest lucru.”, declară ministrul Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a menționat că și în anul școlar viitor orice elev care va prezenta „un certificat medical cu privire la vulnerabilități” școala va trebui să-i asigure acestuia învățarea online.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ordinul de ministru care va reglementa modul în care se va acționa în școli, în viitorul an școlar, va fi semnat între 1 și 3 septembrie, dar cu cel mai târziu zece zile înainte de deschiderea anului școlar, a anunțat ministrul Educației.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. Ca sa iti ti scaunul sub fundul tau besinos sacrifici invatamantul romanesc. Crezi ca vei scapa de pedeapsa? Daca da….te inseli amarnic. Te vor cauta parintii copiilor care vor suferi de la vaxin…..pe tine si pe copii tai!

  2. Trebuie să recunosc că deși este enervantă situația, in punctul ăsta Sorin Campeanu a obtinut maximum posibil in situația asta de tortură.

    pentru că ei vor să plătească nevaccinații testele tocmai ca să-i hărtuiască să se vaxxineze. Or dacă Sorin Campeanu impune testare gratuită șantajul pică. Mă rog, pare cel mai rational dintre cei de la putere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...