luni, mai 20, 2024
ACTUALITATESorin Cîmpeanu: Bugetul pentru bursele elevilor este de patru ori mai mare...

Sorin Cîmpeanu: Bugetul pentru bursele elevilor este de patru ori mai mare decât în 2020

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că bugetul anual pentru bursele elevilor va fi de patru ori mai mare anul acesta față de anul trecut, potrivit Agerpres.

În 2020, bugetul total pentru bursele elevilor a fost de 270 milioane lei, în 2021 – buget inițial de 540 milioane lei iar la rectificare s-au mai obținut 105 milioane lei, iar pentru acest an – 1,031 miliarde lei de la bugetul de stat prin cote defalcate de TVA. Cîmpeanu afirmă că 347.000 elevi au avut medii mai mari de 9.50 în anul școlar 2020-2021.

„Adică 25% din numărul elevilor eligibili, adică unul din patru. Medii mai mari de 9.50 au avut 25% dintre elevii eligibili. Bursele de merit și de performanță sunt pentru cei mai buni. Pentru ceilalți există burse de studiu, burse sociale, burse profesionale, bursa “Bani de liceu.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În anul 2020 aveam burse de performanță și de merit derizorii, de câțiva lei pe lună. Am insistat să avem cuantum minim plătit de la buget pentru prima oară în istoria postdecembristă de 500 lei bursa de performanță, 200 lei bursa de merit, 150 lei bursa de studiu, 200 lei bursa socială”, spune ministrul.

Totodată, elevii cu cerințe speciale educaționale pot obține bursă de studiu/ merit/ performanță/ ajutor social, indiferent dacă beneficiază și de o măsură de protecție socială. Bursa profesională poate fi cumulată cu bursa de performanță sau cu bursa de merit, precizează Sorin Cîmpeanu.

Potrivit unui comunicat transmis de Asociația Elevilor Constanța, inițiativa este susținută de Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETm).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE