joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATESondaj Sociopol: AUR pe locul 2, cu 7% avans în fața PNL....

Sondaj Sociopol: AUR pe locul 2, cu 7% avans în fața PNL. Un partid nou-înființat de orientare creștină a intrat în top

Casa de Sondare „Sociopol” a făcut public un sondaj de opinie care surprinde peisajul electoral la momentul schimbării premierului de la PNL spre PSD. Conform sociologului Mirel Palada, PSD se află pe primul loc cu 30% din intenţiile de vot.

AUR se află cu 22% pe locul doi. Greva profesorilor a remobilizat electoratul AUR, sărind peste pragul de 20% și instalându-se confortabil în poziția a doua. AUR este în creștere şi își consolidează pe zi ce trece bazinul electoral lărgit, notează sociologul.

PNL, cu 15%, se află pe locul trei. Instalat pe această poziţie de ceva vreme de mai multe sondaje, mult sub pragul simbolic de 20% și într-o scădere bine definită, PNL este aproape la egalitate cu USR care nici nu creşte, nici nu scade, ci se află constant la 14%, pe locul patru în preferinţele electoratului.

UDMR înregistrează aceleași procente de 5%, locul 5 în preferințele electoratului.

Partidele mici însumează 14%. Dintre ele se remarcă SOS România, cu 3%, partidul din care se remarcă Diana Șoșoacă. Apoi PER (Partidul Ecologist Român), cu 3%.

Nu în ultimul rînd, dintre partidele mici aflate pe trend pozitiv se află ANC (Alianța Național Creștină), un partid mai nou înființat, dar care începe și el să apară în sondaje și deja să obțină 2% la prima măsurare.

Drept perdanți se remarcă următoarele partide: PMP (Partidul Mișcarea Populară), care într-un timp era clar peste 5%, și care iată că a scăzut la 2% și este pe un trend descrescător; Pro România, care reușise performanța să crească spre 10% anii trecuţi, la fel precum ALDE, dar care acum s-a prăbușit la 1%; REPER, partidul lui Dacian Cioloș, care după ce s-a desprins cu zgomot din USR și a reușit cîteva luni să țină capul peste 5%, acum e și el deja în zona de 1%; FD (Forța de Dreapta), al lui Ludovic Orban, se află şi și el la 1%.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. Forța de Dreapta, al lui Ludovic Orban, REPER, partidul lui Dacian Ciolos, PMP (Partidul Mișcarea Populară), Pro România a lui Ponta sunt partidele de care am scapat, mai ramane sa scapam de PNL.

  2. un amic dintr-un partid istoric imi zice că pe județe in Ardeal AUR are 40%

    in diaspora știm că AUR are 50% (de aia au atacat băsiștii ordinari Cacahagi și Baco, să limiteze creșterea)

    deci ganditi-vă ce e in Moldova și in Sud.

    e clar că AUR trece de 20% și mașina de presă a partidelor plus oengeurilor atacă virulent să oprească ce pot.

    De aia trebuie ajutat AUR, pentru că sistemul e innebunit să-i oprească

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate