ACTUALITATESondaj | România, printre statele europene cele mai afectate de scăderea turismului...

Sondaj | România, printre statele europene cele mai afectate de scăderea turismului în 2020

Numărul nopților petrecute de nerezidenții unei țări (vizitatori străini) în structurile de primire turistică din țările Uniunii Europene a înregistrat un declin de 68% în 2020 comparativ cu 2019, cele mai semnificative scăderi, de peste 80%, fiind înregistrate în Cipru și România, arată datele preliminare publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat), informează Agerpres.

Numărul nopților petrecute de rezidenții unei țări (vizitatori interni) în structurile de primire turistică din țările Uniunii Europene a înregistrat un declin de 38% în 2020 comparativ cu 2019. În rândul statelor membre ale Uniunii, doar rezidenții din Slovenia (33%), Malta și Cipru (ambele cu 15%) au petrecut anul trecut mai multe nopți turistice în propria lor țară comparativ cu 2019. În contrast, Spania, Grecia și România au raportat cel mai semnificativ declin, de peste 40%.

Numărul total de înnoptări înregistrate în structurile de primire turistică din țările Uniunii Europene s-a situat la 1,4 miliarde în 2020, un declin de 52% față de 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite