ACTUALITATESondaj | România, printre statele europene cele mai afectate de scăderea turismului...

Sondaj | România, printre statele europene cele mai afectate de scăderea turismului în 2020

Numărul nopților petrecute de nerezidenții unei țări (vizitatori străini) în structurile de primire turistică din țările Uniunii Europene a înregistrat un declin de 68% în 2020 comparativ cu 2019, cele mai semnificative scăderi, de peste 80%, fiind înregistrate în Cipru și România, arată datele preliminare publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat), informează Agerpres.

Numărul nopților petrecute de rezidenții unei țări (vizitatori interni) în structurile de primire turistică din țările Uniunii Europene a înregistrat un declin de 38% în 2020 comparativ cu 2019. În rândul statelor membre ale Uniunii, doar rezidenții din Slovenia (33%), Malta și Cipru (ambele cu 15%) au petrecut anul trecut mai multe nopți turistice în propria lor țară comparativ cu 2019. În contrast, Spania, Grecia și România au raportat cel mai semnificativ declin, de peste 40%.

Numărul total de înnoptări înregistrate în structurile de primire turistică din țările Uniunii Europene s-a situat la 1,4 miliarde în 2020, un declin de 52% față de 2019.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate