ACTUALITATESondaj | Peste 78% dintre români cred ca sunt tratați precum cetățeni...

Sondaj | Peste 78% dintre români cred ca sunt tratați precum cetățeni de mâna a doua în UE. Peste 35% cred că străinii blochează construcția de autostrăzi pentru a stopa dezvoltarea României

În perioada 1-12 martie 2021, Strategic Thinking Group au realizat un sondaj de opinie împărțit în patru capitole. Întregul proiect de cercetare este intitulat „Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false”, iar celui de-al treilea capitol este „Atitudinea față de companii străine, raportarea la Ungaria, atitudinea față de minorități, Spațiul Schengen”. Eșantionul este unul reprezentativ, de 1100 de persoane din categorii sociale diferite, metoda de intervievare a fost prin apel telefonic, iar marja de eroare este de aproximativ ±2.95 %, la un grad de încredere de 95%.

Aproape 80% dintre români consideră că sunt priviți ca „cetățeni de mâna a doua” în Europa. Această statistică denotă un nivel de frustrare în rândul românilor.

O bună parte dintre români, aproape 56%, cred că poluarea din România este provocată preponderent de companiile străine.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

O statistică interesantă arată un echilibru de opinii în ceea ce privește intențiile Ungariei referitoare la Transilvania. Totuși, aproape 50% dintre respondenți consideră că maghiarii urmăresc să „rupă” Transilvania de România. Mai puțini, 43,2%, nu sunt de acord cu această afirmație, în timp ce un procent semnificativ, anume 7,4%, nu au răspuns.

Statistica continuă cu un procent extrem de echilibrat. Peste 47% dintre respondenți consideră că tăierile ilegale ale pădurilor din România sunt produse mai ales de companii străine, aproape 46% cred că acest lucru este făcut de companiile românești sau de români, iar aproape 7% nu au răspuns.

Un procent însemnat, peste 35% din respondenți, este reprezentat de cei care consideră că autostrăzile nu se construiesc în România din cauza unui blocaj extern, unei puteri străine care împiedică dezvoltarea țării. Puțin peste 58% sunt în dezacord cu această afirmație.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...