luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATESondaj | Peste 60% dintre români preferă valorile tradiționale în locul celor...

Sondaj | Peste 60% dintre români preferă valorile tradiționale în locul celor moderne progresiste. Aproape 70% ar vota un partid naționalist, care apără familia și credința

Dintr-un sondaj realizat de INSCOP și Strategic Thinking Group, reiese faptul că românii nu și-au risipit principiile naționale și religioase. Peste 60% dintre români preferă valorile tradiționale în locul „drepturilor și libertăților” moderne, iar peste două treimi din populație ar vota un partid naționalist, care promovează valorile religioase și susține familia tradițională, potrivit unui comunicat trimis redacției R3media.

Sondajul publicat joi se intitulează „Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false – Ediția a III-a. Capitolul 4: Valori tradiționale vs. modernitate. Intenția de vot pentru un partid naționalist”.

Mai exact, 63,1% dintre români au o orientare conservatoare, preferând valorile tradiționale în detrimentul celor moderne, progresiste, numite în sondaj „drepturi și libertăți moderne”. Totodată, 31,3% susțin modernismul valoric în locul celui clasic. Un procent însemnat, anume 17,2% nu au oferit un răspuns concludent.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Întrebați care este cauza pentru care valorile tradiționale se risipesc, românii au răspuns, în proporție de 63,6%, că acestea se pierd din pricina „modernizării” și a „dezinteresului generațiilor mai tinere”. Aproape o treime, adică 30,8%, au spus că acestea se pierd deoarece „sunt atacate de străini”. Sub șase procente (5,6%) nu au oferit un răspuns anume.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ultima întrebare a pătruns în spectrul politic. În lunile martie, iunie și septembrie s-au înregistrat răspunsuri, obținându-se rezultate ușor diferite.

În luna martie, puțin peste două treimi (66,4%) dintre cei chestionați au spus că ar vota cu un partid naționalist, care promovează și apără valorile religioase și susține familia tradițională, deci cu o orientare autentică conservatoare. În luna iunie a anului curent, s-a înregistrat o ușoară scădere în acest sens, 59,5% dintre participanții la sondaj răspunzând că ar vota un partid precum cel descris anterior.

În luna septembrie înregistrăm o creștere semnificativă, care depășește chiar și cifrele din martie, cu aproape 70% (68,7%) dintre români ar vota, ipotetic, un astfel de partid.

De cealaltă parte, procentele de români care nu ar vota un asemenea partid au fluctuat între 28,2% și 34,8%. Puțini (2,3%/ 5,7%/ 3,0%) au declarat că nu știu sau au refuzat să răspundă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului
simplu, stratificat fiind de 1.204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ±2.8 %, la un grad de încredere de 95%.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Si ce,60 la suta vi se pare mult?Nu comentez mai departe ca iar ma cenzurati.Pana una alta fiecare pasare pe limba ei piere.Romanii au ajuns o natie de ipocriti precum in filmul ala cu fata care striga la fereastra ca e rapita in timp ce isi lasa singura chilotii jos ca sa fie “violata” de bunavoie.Cam astia suntem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE