duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATESondaj: 44% dintre români cred că România trebuie să devină mai independentă...

Sondaj: 44% dintre români cred că România trebuie să devină mai independentă de UE. Doar 36% dintre români mai au încredere în UE

Pompierii, cu 77% încredere și Armata, cu 71% sunt instituțiile în care cetățenii români au cea mai mare încredere, relevă un sondaj CURS. Pe locul 3 se situează Biserica (65%).

NATO este la 43% încredere, în timp ce Uniunea Europeană este la 36%. Un sfert dintre români are încredere în mass-media, în timp ce 19% își pun nădejdea în ONG-uri.

Încrederea în Parlament și partidele politice este la un nivel abisal: doar 6%.

În ceea ce privește politica externă, 70% dintre români cred că nu vom intra în Schengen. În privința poziției României față de UE, 49% dintre respondenți au declarat că „România trebuie să rămână strâns legată de UE”, iar 44% sunt de părere că „România trebuie să devină mai independentă de UE”.

La capitolul economie, 92% se așteaptă la scumpiri ale alimentelor în următoarele luni, 89% anticipează scumpiri la benzină și motorină, 83% cred că vor fi majorări ale tarifelor la energie, iar 80% se așteaptă la scumpiri la întreținere.

Cea mai mare preocupare a cetățenilor este reprezentată de problemele economice. 58% au declarat că prioritare sunt „prețurile, inflația, utilitățile, prețul energiei”, „nivelul de trai, pensiile, salariile”, respectiv „economia, criza economică/financiară”.

Guvernul României beneficiază de 88% dezaprobare și de doar 11% aprobare, respectiv încredere. Președinția României beneficiază de doar 8% încredere și 90% dezaprobare. Încrederea în Parlament și în partidele politice a ajuns la 6%.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Simona cu 77% încredere și Inna cu 71% sunt instituțiile în care cetățenii români au cea mai mare încredere.

    (inna inca nu a atins apogeul performantei,
    nu a convins inca)

  2. eu nu aș mai publica sondaje mincinoase. se tot agită oengiștii și sociologii cu burse Soroș să scoată biserica de pe locul I la incredere.

    tot Biserica e pe locul intâi in ciuda războiului murdar dus de RFI, DW, Libertatea, Adevărul, Digi24, Europa liberă, 22 și g4Media – toți FINANȚAȚI DE STRĂINI să atace continuu Biserica.

    majoritatea românilor nu știu că presa străinilor dă bani pe această injectare de ură și divizare in societatea română, să se certe român cu român, bărbat cu femeie și copii cu părinți astfel ca OMV, BCR, IKEA sau Sweighofer să poată să fure in liniște ce a mai rămas din țară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE