Ah, cîte arhive. Ah, cîtă discreție profesională de la niște profesioniști care chiar știu cum trebuie lucrat în arhive, unde să caute. Da, da, cum să nu. Mai întîi în dosar, pe urmă direct la țintă. Și după aia, pînă în capăt la troilebuz, în fund la doamna taxatoare. Pasă la doamna deontoloagă, la trompețică. Ah, cît de util social. Ah, ce salubrizare valorică. Ah, ce imperativ categorial. Ce necesitate liber asumată. Îmi dau și lacrimile de emoție deontoloagă.

Pe urmă a venit Kodruța la rînd. A plagiat? Habar n-am. Probabil da. Dintr-o dată, societatea deontoloagă n-a mai zis nimica. S-a dus naibii toată necesitatea de salubrizare valorică, de utilitate socială. Ce faci, băă? Dai în doamna noastră?

Nu numai că n-au sărit să muște. Ba din contră, i-au găsit circumstanțe atenuante acestei lumini justițiare a României. Toți liicenii acestei lumi plină de liiceni triști, dar superiori s-au ridicat indignați să facă zid de apărare pentru sfînta care salvează țara din ghearele penalilor. Doar patru la sută, deci nu se pune. Doar decît.

La fel cum au făcut și cu erata în miezul nopții, dată de niște slugi necesare, astfel încît să nu se valideze referendumul de demitere a diktatorului petrov. Zid cu piepturile, să nu încaseze doamna glonț. Să vă explicăm cum n-a dat domnu’ cu pumnu’, cum e doar un pixel albastru. Să vă explicăm cîți români sînt de fapt în țară, deci referendumul nu se pune. La fel și cu Sfînta Kodruța Cea Fără De Prihană. Vai, cum vă permiteți să spuneți că Sfînta Kodruța a plagiat? Dînsa e perfectă. Iar voi sînteți niște primitivi. Țineți cu rușii și cu chinejii. Huooo. Trădătorilor. Vă atingeți de sfînta noastră lumină deontoloagă. Da, da. Cum să nu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pe urmă au venit alții la rînd să fie tăvăliți în mod convenabil cu plagiatul. Vă mai aduceți aminte de Petre Tobă? Vai, ce l-au mai tăvălit cînd sistemul n-a mai avut nevoie de el. A plagiat Tobă? Habar n-am. Probabil da. Era de partea proastă a deontologiei? Era, era. Tocmai se schimbase geometria variabilă și devenise din vînător vînat. Deci fără milă. Dați-i la operație, dați-l jos de pe cal, mama lui de penal deghizat în generalPardon: comisar-șef. Pardon: chestor-șef.

Plagiatul pe post de mîner convenabil, de instrument de compromitere. Vai, ce surpriză. Nici nu ne-am fi gîndit. Au rușii un termen drag sufletului lor de kagebiști: kompromat. Acronim de la „material compromițător”. Rușii pur și simplu iubesc acronimele. IMS, IAS, SMS, GDS. Kompromatul e foarte folositor. Îl folosești la nevoie, să controlezi micuții, să fie slugi docile. La cine trebuie, îl scoți. La cine nu, lasă-l acolo, că poate e nevoie mai încolo. Va veni și vremea aia. Dacă trebe, trebe.

Și, ce să vezi, cine folosește acest termen “kompromat”, taman zilele astea? Distinsa doamnă victimă Șercan. Ah, ce dureros. Aha, deci fiți atenți că doamna știe ce înseamnă “kompromat”. Păi cum să nu știe, că a fost rotiță necesară fix în acest mecanism necesar. Dacă nici dînsa nu știe ce e aia kompromat, cine să știe?

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acuma, cel mai recent pe lista de kompromețeală necesară, Ciucă. Să-i crească mînere și lui, că prea a ajuns la putere. Să nu i se urce la cap. Serviciile dau la picioare serviciilor. Că e multe servicii pe lumea asta, dom’le, iar concurența e inevitabilă acolo sus, în aerul rarefiat al puterii pe bază de kompromat. A plagiat Ciucă? Habar n-am. Probabil da. Fiind însă de partea bună a deontologiei, dintr-o dată sistemul, în loc să se prăvale asupra lui și să-l tăvălească precum pe Ponta, dottore, dottore, ce să vezi? Și-a pus toate rotițele în mișcare s-o mermelească necruțător pe distinsa coadă de topor Emilia Șercan.

Și doamna Șercan ce face, cînd se transformă din vînător în vînat, trăiască lupta pentru pace și geometria variabilă a aruncatului cu kompromat în ventilatorDescoperă că nu e nici un pic de dreptate pe lumea asta. Că sistemul o poate tăvăli, amenința, să-i șoptească duios la ureche “te fac, cucoană, ai grijă pe unde treci strada, vezi că s-ar cam putea să te calce tramvaiul în sufragerie noaptea pe la două, cînd te trezești să te duci să-ți iei un pahar cu apă”.

Și doamna Șercan e ultragiată?? E indignată?? Pe bune??Vai, mă înfior. Ah, ce dureros. Kurat kompromat, kukoană dragă.

Păi pînă acum n-ai fost folosită dumneata în mod convenabil drept coadă de topor deontologică? O tefelistă necesară, întocmai și la timp? N-ai înțeles pînă acum cum funcționează deontologia? Cu geometrie variabilă. Cînd trebe, trebe. Cînd nu, te calcă tramvaiul în sufragerie.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ce nu înțelege doamna Șercan? A beneficiat. A bătut palma cu cei care i-au arătat calea și lumina. A contribuit la lupta pentru pace și la gestionarea aerului rarefiat al puterii pe bază de kompromat. Acuma, dintr-o dată, e victimă. A lovit-o geometria variabilă. S-a modificat schimbarea. Ah, ce dureros. Vai, cum simt nevoia să vărs lacrimi fierbinți. Mă simt emoționat. Simt gust de telenovelă tristă în gură. Garçon, o frapieră cu paracetamol, la domnu’ aici, la masa trei, te rog. Că mă simt năpădit de sentimente puternice, dar deosebite. Și simt nevoia să consum.

Toate plăcuțele suedeze nu fac cît lacrimile mele de emoție sinceră, dar dezinteresată la soarta distinsei cozi de topor Emilia Șercan. Să bea încet, că sistemul îi vrea binele. Și o ajută să traverseze sufrageria noaptea tîrziu, pe la două, cînd se duce să-și ia un pahar cu apă. Să bea încet, cu grijă. Nu știe bancul sovietic? Ar trebui să-l știe, că lucrează în domeniu. Apa rece, glonțul cald. Cine știe ce se poate întîmpla. Să nu facă naibii pneumonie. Pe vremea asta cu Covidul, pneumonie îi trebuie dînsei? “Am pneumonie, doctorii mi-au zis că n-am…”

Ah, ce delicios. Mediokru, cum ar fi urlat diktatorul din Mad Max Patru, la volanul unui monstru pe patru roți. Sau, și mai adecvat situației, să fim în ton cu antropologia băștinașilor: “un fleac: au ciuruit-o”, cum ar fi hăhăit disprețuitor diktatorul petrov, ăla pe care l-a servit cu sîrguinciozitate distinsa doamnă Șercan.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Să fie primit. Doamna Șercan își primește simbria. Treizeci de arginți și restul amenințări de la ăia care chiar pot amenința. Că au cu ce. Ghinion”, scrie domnul Palada.

Fostul premier și actual deputat, Ludovic Orban, a spus că „ceea ce i se întâmplă doamnei Emilia Șercan după dezvăluirea plagiatului lui Ciucă lasă să se întrevadă fața hidoasă a păpușarilor care vor să conducă România din umbră”.

Totodată, Editura Humanitas a lansat cartea Emiliei Șercan numită „Cazul Ponta – Reconstituirea celui mai infam plagiat din istoria României”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media