duminică, iunie 4, 2023
ACTUALITATESNSPA va desfășura tot online activitățile didactice și de cercetare din noul...

SNSPA va desfășura tot online activitățile didactice și de cercetare din noul an. Activitățile extra-curriculare pot fi organizate în format „față în față”

Consiliul de Administrație al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a decis, miercuri, în unanimitate ca activitățile didactice și de cercetare din primul semestru al anului universitar 2021-2022 să se desfășoare tot online, informează EduPedu.

În comunicatul de presă emis de instituție, se precizează că decizia a fost luată în urma unui sondaj de opinie realizat pentru studenți.

Totodată, facultățile vor putea decide organizarea unor activități extra-curriculare, care nu sunt obligatorii, în sistem față în față, cu anumite condiții.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„(…) Cu ajutorul colegilor de la Departamentul de Sociologie, care au realizat o cercetare online, la care au participat 3.576 de studenți și studente de la toate structurile academice din cadrul SNSPA, studii universitare de licență și masterat, am aflat că cei mai mulți dintre studenții SNSPA și-ar dori ca activitățile de curs și seminar să se desfășoare în regim online, ca anul trecut.

Știm astăzi că 49% dintre studenții SNSPA sunt vaccinați, ceea ce înseamnă foarte mult, raportat la situația pe țară, pe grupa lor de vârstă.

De asemenea, știm că 78% dintre studenții noștri consideră foarte bună și bună experiența de învățare online din anul universitar anterior.

Nu în ultimul rând, avem 53% dintre studenți care doresc continuarea procesului de educație în regim online, iar alți 18% doresc online, dar și cu activități desfășurate în sălile de clasă (mixt/hibrid).

Este firesc ca într-o școală de guvernare, cum este SNSPA, să ne fundamentăm deciziile, folosind instrumentele adecvate, pentru a cunoaște care sunt opiniile studenților noștri, legate de modalitatea de desfășurare a cursurilor în noul an universitar și a cazării în căminele universității.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Revenirea la cursuri, în sediul universității, trebuie să se realizeze în condiții de siguranță, pentru a proteja sănătatea tuturor. În prezent, aproximativ 88% dintre profesorii SNSPA și 75% din membrii personalului administrativ și tehnic sunt vaccinați cu schema completă.

Dar, din păcate, așa cum arată toate studiile de specialitate din ultimele săptămâni, ne aflăm în faza de creștere accelerată a unui val epidemic și ne așteptăm la evoluții rapide ale numărului de cazuri.

Considerăm că cea mai prudentă decizie este să păstrăm aceleași măsuri de prevenție împotriva COVID-19 și să rămânem cu precădere în mediul online, până la finalul primului semestru din anul universitar 2021-2022. (…)”, a declarat Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate