duminică, iunie 16, 2024
ȘTIRISlovenia a declarat încheiată epidemia de coronavirus. Presa din România evită declarațiile...

Slovenia a declarat încheiată epidemia de coronavirus. Presa din România evită declarațiile în acest sens ale oficialilor sloveni

Epidemia de coronavirus s-a încheiat, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Sloveniei, Maja Bratus, la o conferință de presă desfășurată ieri la Ljubliana.

Conform siteului agenției oficiale de stat a Sloveniei, o parte dintre măsurile de protecție vor rămâne totuși în vigoare.

Cu toate acestea, aceleași reguli se vor aplica în continuare pentru intrarea în baruri și restaurante, participarea la evenimente culturale și sportive și în facilitățile de cazare, ceea ce înseamnă că oaspeții trebuie fie să fie vaccinați, testați sau să aibă dovezi că s-au recuperat de la Covid-19.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La evenimentele fără locuri fixe, este permisă o persoană la 10 metri pătrați, mesele din restaurante și baruri trebuie să fie la trei metri distanță, iar facilitățile de cazare și evenimentele pot accepta doar 75% din oaspeți.

Autoritățile îi îndeamnă pe oameni să respecte regulile, să acționeze în mod responsabil și să se vaccineze. În prezent, țara are suficient vaccin pentru toată lumea, iar multe centre de vaccinare acceptă clienți fără acces la rezervare în avans.

 Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ministrul Sănătății, Janez Poklukar, a declarat ieri că amenințarea Covid-19 nu s-a încheiat încă, îndemnând pe toată lumea să se vaccineze cât mai curând posibil.

„Epidemia a arătat că vaccinarea este cea mai importantă măsură de sănătate. Fără aceasta nu ne putem imagina viitorul”, a spus el, descriind vaccinarea drept “un mic pas pentru individ, dar un salt uriaș pentru societatea slovenă și europeană”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Guvernului Sloveniei, Maja Bratus, a spus că ieri a fost ultima zi de epidemie în Slovenia.

„Azi a fost ultima zi a epidemiei în Slovenia. Situația epidemiologică în Slovenia este favorabilă. Toți cei care au aderat la măsurile de protecție, cei care s-au vaccinat și cei care s-au comportat responsabil merită felicitări”, a declarat ea, citată de siteul B92 din Serbia.

În România, știrea a fost reflectată de Agerpres sub titlul: Slovenia declară sfârșitul pandemiei; unele restricții rămân în vigoare.

Cei de la Libertatea au schimbat sensul știrii anunțând că „Slovenia încheie starea de urgență pandemică, dar păstrează unele măsuri”.

G4media titrează „Slovenia renunță la starea de urgență declarată în octombrie 2020 din cauza pandemiei, dar păstrează unele restricţii”

„Starea de urgență pandemică” este cu totul altceva decât ceea ce au declarat oficialii de la Ljubliana.

De altfel, niciunul din aceste siteuri nu a redat declarația purtătoarei de cuvânt a Guvernului de la Ljubliana și nici nu a citat agenția oficială de stat a Sloveniei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. pai nu mai are rost sa continue pLan-demia din moment ce incepe segregarea neo-nazszista intre inreguismentati intepati si oamenii care doresc LIBERTATE. pas-cu-pas spre lagarele de re-educare china.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE