ACTUALITATESlovenia a declarat încheiată epidemia de coronavirus. Presa din România evită declarațiile...

Slovenia a declarat încheiată epidemia de coronavirus. Presa din România evită declarațiile în acest sens ale oficialilor sloveni

Epidemia de coronavirus s-a încheiat, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Sloveniei, Maja Bratus, la o conferință de presă desfășurată ieri la Ljubliana.

Conform siteului agenției oficiale de stat a Sloveniei, o parte dintre măsurile de protecție vor rămâne totuși în vigoare.

Cu toate acestea, aceleași reguli se vor aplica în continuare pentru intrarea în baruri și restaurante, participarea la evenimente culturale și sportive și în facilitățile de cazare, ceea ce înseamnă că oaspeții trebuie fie să fie vaccinați, testați sau să aibă dovezi că s-au recuperat de la Covid-19.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La evenimentele fără locuri fixe, este permisă o persoană la 10 metri pătrați, mesele din restaurante și baruri trebuie să fie la trei metri distanță, iar facilitățile de cazare și evenimentele pot accepta doar 75% din oaspeți.

Autoritățile îi îndeamnă pe oameni să respecte regulile, să acționeze în mod responsabil și să se vaccineze. În prezent, țara are suficient vaccin pentru toată lumea, iar multe centre de vaccinare acceptă clienți fără acces la rezervare în avans.

 Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ministrul Sănătății, Janez Poklukar, a declarat ieri că amenințarea Covid-19 nu s-a încheiat încă, îndemnând pe toată lumea să se vaccineze cât mai curând posibil.

„Epidemia a arătat că vaccinarea este cea mai importantă măsură de sănătate. Fără aceasta nu ne putem imagina viitorul”, a spus el, descriind vaccinarea drept „un mic pas pentru individ, dar un salt uriaș pentru societatea slovenă și europeană”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Guvernului Sloveniei, Maja Bratus, a spus că ieri a fost ultima zi de epidemie în Slovenia.

„Azi a fost ultima zi a epidemiei în Slovenia. Situația epidemiologică în Slovenia este favorabilă. Toți cei care au aderat la măsurile de protecție, cei care s-au vaccinat și cei care s-au comportat responsabil merită felicitări”, a declarat ea, citată de siteul B92 din Serbia.

În România, știrea a fost reflectată de Agerpres sub titlul: Slovenia declară sfârșitul pandemiei; unele restricții rămân în vigoare.

Cei de la Libertatea au schimbat sensul știrii anunțând că „Slovenia încheie starea de urgență pandemică, dar păstrează unele măsuri”.

G4media titrează „Slovenia renunță la starea de urgență declarată în octombrie 2020 din cauza pandemiei, dar păstrează unele restricţii”

„Starea de urgență pandemică” este cu totul altceva decât ceea ce au declarat oficialii de la Ljubliana.

De altfel, niciunul din aceste siteuri nu a redat declarația purtătoarei de cuvânt a Guvernului de la Ljubliana și nici nu a citat agenția oficială de stat a Sloveniei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...