luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATESlovenia a ales prima femeie în funcția de președinte. Natașa Pirc Musar...

Slovenia a ales prima femeie în funcția de președinte. Natașa Pirc Musar a fost avocata soției lui Trump, crede în Uniunea Europeană și în „schimbările climatice”

Natașa Pirc Musar va fi primul președinte femeie din istoria Sloveniei, după ce avocata a fost aleasă duminică în această funcție de electorat din micuța țară est-europeană.

Noul președinte este jurnalist și avocat, care a candidat independent, dar sprijinită de guvernul de centru-stânga de la Ljubliana.

În scrutin, ea l-a învins pe conservatorul Anze Logar, fost ministru de externe. Conform numărătorii voturilor, Pirc Musar a strâns aproape 54% dintre voturi, în timp ce concurentul domniei sale a fost votat de 46% dintre cetățeni. Prezența la vot a fost în jur de 50%.

„Slovenia a ales un președinte care crede în Uniunea Europeană, în valorile democratice pe care s-a fondat UE”, a spus ea, după victorie. Pirc Musar a adăugat imediat că lumea „trece prin momente grele din cauza schimbărilor climatice”.

„Tineri au pus răspunderea pe umerii noștri politici pentru a avea grijă de planetă astfel încât generația următoare, copiii noștri, să trăiască într-un mediu curat și sănătos”, a declarat ea.

Deși rolul președintelui în Slovenia este mai mult ceremonial, Natașa Pirc Musar va fi comandantul suprem al Armatei și va nominaliza și guvernatorul Băncii Naționale.

În viața privată, noul președinte a fost avocatul soției lui Donald Trump, Melania, care este și ea slovenă. În 2016, Musar a reprezentat-o pe Melania Trump într-un proces în care era acuzată că a fost escortă de lux în timp ce era fotomodel.

Procesul s-a încheiat cu o înțelegere extra judiciară.

Natașa Pirc Musar este căsătorită și are un băiat.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate