ACTUALITATESituație scandaloasă la UMF Cluj-Napoca. Studenții nevaccinați nu sunt primiți fizic la...

Situație scandaloasă la UMF Cluj-Napoca. Studenții nevaccinați nu sunt primiți fizic la cursuri, chiar dacă se testează. Discriminare totală și la stagiile de pregătire în spitale

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca a publicat, pe 10 septembrie, regulamentul pentru studenții din acest an universitar. Din mesajul transmis chiar de rectorul Universității, profesor doctor Anca Dana Buzoianu, se înțelege foarte clar că studenții nevaccinați nu pot fi prezenți fizic la cursuri decât dacă dețin un certificat digital care să ateste că au trecut prin boală în ultima jumătate de an.

Studenții care vor să participe la lucrările practice și nu sunt vaccinați vor trebui să se testeze periodic, fie săptămânal cu testul PCR, fie de două ori pe săptămână cu testul antigen rapid.

De asemenea, în cazul secțiilor clinice ale spitalelor sunt acceptați doar studenți vaccinați.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Redăm mai jos textul postat pe site-ul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca:

Stimați colegi,

Vom începe anul universitar 2021 – 2022 cu prezența fizică la activitățile didactice, în modul următor:

  • Cursurile se vor desfășura în amfiteatre și în sălile de curs. Vor fi acceptați fizic studenții vaccinați (cu schema de vaccinare completă) și studenții care au trecut prin boală, dețin certificat digital și care se înscriu în perioada cuprinsă între 14 și 180 de zile de la confirmarea bolii. Pentru ceilalți studenți cursul va fi transmis on line.
  • Lucrările practice se vor desfășura în format fizic cu participarea tuturor studenților. Studenții nevaccinați și cei care nu au trecut prin boală sau au depășit intervalul de siguranță vor prezenta teste Covid negative realizate de doua ori pe săptămână în cazul testelor antigen rapide și o dată pe săptămână în cazul testelor PCR.
  • Stagiile clinice se vor desfășura în format fizic după un orar stabilit de conducerea facultății. Secțiile clinice ale spitalelor universitare acceptă pentru stagiile clinice doar studenți vaccinați.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Veți primi în scurt timp orariile și planul de măsuri pentru organizarea activității în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Vă dorim un an universitar cu sănătate și succese!

Rector
prof. dr. Anca Dana Buzoianu

Studenții de la Facultatea de Drept din București au luat atitudine

Un grup de studenți de la Facultatea de Drept a Universității București a scris un memoriu adresat Consiliului Facultății „începerea activității didactice în format fizic fără niciun fel de condiționări, dar cu o strictă respectare a regulilor de igienă și de protecție sanitară, precum și a măsurilor de distanțare socială”, scrie Cotidianul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Tinerii argumentează cu exemplul sesiunii trecute, atunci când respectarea regulilor de igienă și protecție și-a dovedit eficacitatea.

Citește AICI continuarea și memoriul studenților din București.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

  1. Bai studenti de greva studenteasca ati auzit? De solidaritate studenteasca ati auzit? Nu trebuie sa se prezinte niciun student la cursuri, boicot total! Toti ptr unul si unul ptr toti, asa cum strigam noi, studentii de la arhitectura in iunie 1990 in Pta Universitati!!! A mai ramas cineve vertical intre voi? Mai e cineva barbat acolo sau ati ajuns niste cârpe in pozitia ghiocelului? Puneti atunci macar la intrarea in facultate sloganul „Vaxxin Macht Frei”, macar sa se stie incotro va indreptati cu totii!!!!

  2. REctorii sunt cu rare excepții lichele perfecte, ajunși la putere intre colegii lor pe filieră politică …

    Asta explică lichelismul UMF Cluj, plină de profesori care sunt baștani ai clinicilor, un sistem corupt de șpăgari care au spate politic iar acum li s-a cerut să livreze dictatură vaccinală.

    Ar trebui efectiv abandonată această universitate jegoasă, o mașină de făcut bani cu studenții străini, care avand bani de la suedezi și francezi isi permite să se comporte dictatorial. Au uitat că universitatea e pe bani publici. Va veni vremea odată să facă justiția curat și pe acolo..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...