ACTUALITATESinodul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei îndeamnă credincioșii la pocăință din cauza desfășurării...

Sinodul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei îndeamnă credincioșii la pocăință din cauza desfășurării la Iași a paradei LGBT. MMB: Pe străzile Iașiului se propagă păcatul contra firii, care dorește să fie acceptat drept normalitate

Sinodul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei (MMB) a îndemnat credincioșii la post și rugăciune, pentru a-L îndupleca pe Dumnezeu să ierte desfășurarea paradei LGBT de pe 1 octombrie, de la Iași.

Sinodul Mitropolitan, format din ÎPS Teofan,  Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, PS Ignatie, Episcopul Huşilor, PS Calinic Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților., şi PS Damaschin Dorneanul, a numit parada propagarea „pe străzile Iașului chipul păcatului contra firii, care dorește a fi acceptat drept normalitate, ceva firesc și de urmat”.

Menționăm că parada de la Iași, va avea loc în acest, în premieră. Pe 1 octombrie este o mare sărbătoare ortodoxă, Acoperământul Maicii Domnului, însemnată cu cruce roșie în calendar.

Iată comunicatul MMB:

Am luat act cu adâncă durere că în ziua Acoperământului Maicii Domnului, prima zi a lui octombrie, lună consacrată Sfintei Cuvioase Parascheva, se propagă pe străzile Iașului chipul păcatului contra firii, care dorește a fi acceptat drept normalitate, ceva firesc și de urmat.
Constatăm cu îngrijorare că ne ducem tot mai jos prin subminarea fundamentului familiei, îndreptându-ne cu pași rapizi spre pericolul disoluției.
Responsabilitatea nu aparține doar celor cuprinși de această patimă. În viaţa multora dintre noi credința nu este cunoscută, trăită și mărturisită întru totul în adevăr, dragoste și jertfă, așa cum s-ar cuveni să fie. Dumnezeu nu Se află continuu în centrul vieții noastre. Sfânta Scriptură și Sfinții Părinți nu ne mai sunt singurul izvor de inspirație în viața pe care o trăim și în deciziile pe care le luăm. Duhul lumii ne înstrăinează tot mai mult de gândul lui Hristos Cel Răstignit. De aceea, se întâmplă ceea ce se întâmplă.
Îl rugăm pe Dumnezeu să nu ne pedepsească după faptele noastre, ci să Se arate spre noi cu milostivire şi iertare. Îi adresăm rugăciune stăruitoare, să-i întoarcă pe calea cea adevărată pe cei care s-au îndepărtat de valorile familiei și ale iubirii curate, iar nouă, tuturor, să ne dăruiască duh de pocăință, în post și în rugăciune.
Îi îndemnăm și pe credincioși ca mâine, 1 octombrie, să participe la Sfânta Liturghie, să-și plece genunchii la rugăciune, prin citirea Psaltirii și Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, iar pentru cei care pot, să fie și zi de ajunare până după asfințitul soarelui.
Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți!

Ierarhii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

5 COMENTARII

  1. …ca si la Bucuresti, primaria e principala responsabila ptr ca a autorizat mizeria asta de mars…de la nefericitii aia care se strang nu poti avea pretentii, ei sunt sub stapanirea dracilor, oameni demonizati care nu mai au capacitatea de a gandi fiind sub stapanirea satanei, marsul lor ar trebui sa se incheie la Socola, dar socoteala va da Chirica ptr aceasta faradelege…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...