ACTUALITATESindicatul Europol spune că fostele cadre MAI pot fi angajate/Reîncadrarea se va...

Sindicatul Europol spune că fostele cadre MAI pot fi angajate/Reîncadrarea se va face în mai multe etape

Sindicatul Europol susține că Ministerul Afacerilor Interne(MAI) poate chema cadrele pensionate în activitate, fără niciun impediment legal, potrivit Antena3. Valul de refugiați din Ucraina a arătat, de fapt, că România nu are suficient personal care să acționeze în domeniul linișții și apărării publice, precizează reprezentanții Europol.

Astfel, este nevoie acută de experiența foștilor polițiști și militari. Reîncadrarea se va face fără concurs, în mai mult etape. În perioada următoare, se va face o analiză pe județe, urmând ca resursele umane provenite din rândul pensionarilor MAI să fie alocate în funcție de necesități, menționează sursa precizată.

„Fluxul enorm de refugiați care tranzitează frontierele de stat de la granițele cu Republica Moldova și Ucraina a generat o serie de probleme în ceea ce privește capacitatea operațională a MAI-ului în gestionarea acestei crize prin raportare la deficitul de personal, cu atât mai mult cu cât cetățenii ucrainieni care au fugit din calea războiului se vor stabili temporar pe teritoriul țării noastre”, au transmis reprezentanții Sindicatului Europol, prin intermediul unui comunicat de presă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În ceea ce privește durata reîncadrării, aceasta poate fi de un  și poate fi prelungită cu maximum 90 de zile de la data încetării situației care generează un aflux masiv de persoane din Ucraina, se arată în OUG nr. 20/2022, care reglementează ordinea publică din țara noastră, în contextul primirii de refugiați din Ucraina.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Urmare a atacurilor din Ucraina, lansate de Rusia, prin Vama Siret, județul Suceava, au intrat cei mai mulți refugiați ucrainieni. Potrivit premierului Ciucă, România poate găzdui u număr mare de refugiați.

„Toate aceste informaţii le primim din surse deschise şi în acest moment când discutăm nu am reuşit să avem încă o analiză cu instituţiile de specialitate”, a explicat  Ciucă la Parlament, potrivit Agerpres. În urmă cu două săptămâni, pe teritorul României erau peste 500 de mii de refugiați din Ucraina.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
    Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate