sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATESimulare pe siteului ANRE: Un șofer de masină electrica care consumă 500...

Simulare pe siteului ANRE: Un șofer de masină electrica care consumă 500 kw pe lună poate ajunge să plătească o factură medie de 5.500 lei/1.100 euro

O simulare realizată pe siteul ANRE de către o publicație specializată în industria auto arată că facturile la energie ale celor care își încarcă acasă mașinile pe baterii vor fi foarte mari.

Publicația Autolatest a realizat o simulare plecând de la un consum de 500 kw în județul Ilfov, considerând că aceasta este o medie într-o gospodărie care utilizează o mașină electrică.

Conform sursei citate, cea mai ieftină ofertă este cea de la Hidroelectrica, unde factura ajunge la 344 de lei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dacă ai un contract la EON, Enel, Electrica sau Engie, factura medie lunară va fi de „doar” 4.000 lei, precizează sursa citată.

„Oferta client casnic” de la RCS & RDS SA este de 3,37 lei/kWh. Oferta „CEZ Rezidențial” este de 4,56 lei/kWh. La Engie, oferta „Serviciu Universal” este de 4,65 lei/kWh. Iar oferta „Ampero Verde eFresh” ajunge la 5,96 lei/kWh.

Cel mai mare tarif al energiei electrice la liber de pe comparatorul ANRE este la We Power Team SRL. Oferta „WEP casnic” este de 11,11 lei/kWh.

Situația este și mai dramatică dacă alegem un furnizor 100% , care produce energie regenerabilă: conform sursei citate, factura „va ajunge si la 5.500 lei pe luna, sau 1.100 euro pe luna!

„Și dacă cumva te-ai ambiționat să-ți cumperi doua mașini electrice care împreună cu casa ta moderna electrificată au un consum lunar in medie de 800 kwh trebuie sa te aștepți la o factura de 8.880 lei pe luna cu energie verde”.

Încărcarea unei Dacii Spring cu acumulator de capacitate de 25kwh costă de la 132 la 277 de lei”, conform celor de al Autolatest.

„Dacă conduci un VW ID4 sau ID3 cu bateria de 77 kwh trebuie sa te astepti la un cost pentru un plin de 408 lei la Enel, sau 855 lei la We Power Team SRL. Cu un “plin” o asemenea masina merge in medie 450 km conform EVDatabase.

Daca conduci un Mercedes EQS 450+ cu bateria de 107.8 kwh trebuie sa te astepti la un cost pentru un plin de 571 lei la Enel, sau 1197 lei la We Power Team SRL. Cu un “plin” o asemenea masina merge in medie 600 km conform EVDatabase”, precizează Autolatest.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

10 COMENTARII

 1. Doar un găgăuță isi cumpara full electric!! Hibrid…..ok mai merge! Dar full electric trebuie sa fii ….”visător” 🤣

 2. Electrica e o fiță.Dacă aduni valoarea masinii cu costurile de exploatare, împarți suma la km si mai pui la socoata ca n-ai cui s-o vinzi mai încolo, obții o masină pentru ochii vecinilor csi colegilor de birou, care sa te vada cînd cobori și te sui în ea.În rest e o investiție proastă.Dintre toți afaceristii pe care-i știu, și știu câțiva, nici unul, nici măcar cei mai bogați n-au așa ceva.Le spun”troleibuze” si nu degeaba.

  • Daca ai contract cu Hidroelectrica- si de ce nu ai avea?- te costa masina electrica vreo 9 lei / 100 km. De 5 ori mai putin decat cel mai diesel diesel. Deci chiar merita. Dar strugurii sunt acrii.

   • Bateria la o electrica te ține 5 ani max max! La 9000 euro o baterie medie, este paguba!! Ca esti pasionat de calcule!! In 5 ani, de 9000 de euro cat combustibil clasic(benzina/motorina) cumperi??? Socoteste si o sa dai foc la electrică!

 3. Cat de “negligent” sa fi ca sa-ti cumperi o masina si sa nu te intereseze costurile de exploatare???Adica sa contractezi energie la cel mai scump furnizor care ee fapt nici nu vinde caci nu cred ca sunt fraieri sa cumpere!!Articol la misto,am mai vazut,fraieri sunt aia care il republica!

 4. Nu au toţi sărăntocii maşini electrice ca să fie o tragedie. Problema e pentru cei care nu mai primesc bani de la ruşi.

 5. Trebuie să fii baron PSD de GJ sau HD, milionar după furăciunile din minele şi termocentralele locale, ca să plăteşti facturile astea.
  După cată campanie fac pentru redeschidere pare că au epuizat marafeţii.

 6. Pe mine mă bucură. Sunt eco, sunt „grindil” aceste mașini.
  Nu știu de ce dar fac pariu că toți cei cu electrice s-au și injectat. Și plusez și cu faptul că empatizează cu jeleul perciunat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate