ACTUALITATESimona Halep, învinsă în finala Transylvania Open / La dublu, Irina Bara...

Simona Halep, învinsă în finala Transylvania Open / La dublu, Irina Bara a câștigat trofeul

ACTUALIZARE 31.10/19:00 Simona Halep a pierdut finala turnelui organizat la Cluj-Napoca, fiind învinsă de estonianca Anett Kontaveit, scor 6-2, 6-3.

Partida a durat puțin peste 60 de minute.

Câștigarea acestui turneu i-a adus lui Kontaveit al optulea și ultimul loc în Akron WTA Finals Guadalajara,Turneul Campioanelor, depășind-o in extremis pe Ons Jabeur.

Pentru Kontaveit a fost prima victorie în fața Simonei Halep.

Câștigătoarea turneului este recompensată cu 29.200 USD și 280 puncte WTA, în timp ce finalista va primi 16.398 USD și 180 puncte.

Finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis feminin Transylvania Open, de la Cluj Napoca, a adus, duminică, primul titlul WTA din carieră pentru Irina Bara și Ekaterine Gorgodze, în confruntarea cu perechea alcătuită din Aleksandra Krunic (Serbia) și Lesley Pattinama Kerkhove (Olanda).

Bara și Gorgodze s-au impus la capătul unui meci decis în supertiebreak, cele două revenind după ce pierduseră primul set. Scorul final a fost 4-6, 6-1, 11-9.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Simona Halep a reușit un meci perfect, sâmbătă seara, calificându-se în finala turneului Transylvania Open, de la Cluj Napoca, în dauna ucraineencei Marta Koshtyuk, pe care a învins-o cu uj categoric 6-0, 6-1, după 61 de minute de joc.

Halep a făcut un prim set perfect, la jumătatea căruia Kostyuk a solicitat un time out medical, motivat de o durere resimțită la coapsă.

În setul secund, ucraineanca a jucat ceva mai bine, reușind să câștige singurul game din meci, fără a-și găsi însă ritmul și fără a reuși să se opună jocului impecabil al Simonei Halep.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Este un vis devenit realitate pentru mine, mi-am dorit foarte mult să joc finala aici”, a spus Simona Halep la interviul de pe teren. „Este un turneu acasă, unde îmi doresc întotdeauna să joc bine. Am făcut una dintre cele mai bune partide de tenis ale mele în această săptămână, sunt foarte motivată și abia aștept să joc finala de mâine.” 

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În finală, Simona Halep o va întâlni pe estoniana Anett Kontaveit, favorita numărul doi a turneului, pe care o conduce cu 3-0 în întâlnirile directe.

Meciul va avea loc duminică, 31 octombrie, de la ora 17:30.

Înainte de a juca împotriva Simonei, Kostyuk o eliminase pe britanica Emma Raducanu, scor 6-2, 6-1, după numai 57 de minute de joc.

Aceasta s-a remarcat, anterior, pentru pronunția chinuită a câteva cuvinte în limba română, pe care a recunoscut că nu a învățat-o niciodată.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...