joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATESimona Halep, suspendată pentru doping la US Open. Sportiva respinge acuzațiile și...

Simona Halep, suspendată pentru doping la US Open. Sportiva respinge acuzațiile și anunță că va contesta rezultatul: E cel mai mare șoc al vieții mele

Simona Halep a fost suspendată „provizoriu” de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, pentru un presupus dopaj în timpul turneului US Open.Mai exact, instituția susține că Halep a folosit o substanță numită Roxadustat, inclusă în lista de substanțe interzise din 2022 a Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA).

Instituția a analizat două probe prelevate în timpul US Open, ambele fiind pozitive. Pe durata suspendării provizorii, Simona Halep nu are dreptul de a participa la niciun eveniment de tenis organizat de organismele de conducere ale sportului.

În replică, Simona Halep a transmis pe Facebook că nu s-a dopat niciodată și că va lupta pentru a dovedi că acuzațiile sunt nefondate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Este cel mai mare șoc al vieții mele. De-a lungul carierei mele, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte pentru că este împotriva valorilor cu care am fost educată. În fața unei asemenea situații incorecte, mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la final pentru a demonstra că nu am luat niciodată în mod conștient vreo substanță interzisă și sunt convinsă că adevărul va ieși la iveală. Nu e vorba despre titluri sau bani. E despre onoare și despre povestea de dragoste cu tenisul”, a scris Simon Halep pe Facebook la puțin timp după apariția comunicatului oficial al Agenției de Integritate a Tenisului.

Roxadustat, vândut sub denumirea comercială Evrenzo, este un medicament împotriva anemiei. Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a confirmat că Simona Halep, o jucătoare română de tenis în vârstă de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu în temeiul articolului 7.12.1 din Programul antidoping în tenis (TADP) din 2022. ITIA i-a trimis jucătoarei o notificare de preîncărcare privind o încălcare a regulilor antidoping la 7 octombrie 2022 în temeiul articolului 2.1 din Program (prezența unei substanțe interzise în proba unui jucător) și/sau al articolului 2.2 (utilizarea unei substanțe interzise fără o AUT valabilă).

Halep, care are un loc 9 în clasamentul WTA, a furnizat un eșantion în timp ce concura la US Open în august 2022. Proba a fost împărțită în probe A și B, iar analiza ulterioară a constatat că proba A conținea FG-4592 (Roxadustat), care este o substanță interzisă inclusă în lista de substanțe interzise din 2022 a Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA). Constatările analitice negative pentru substanțele nespecificate implică o suspendare provizorie obligatorie.

Jucătorul și-a exercitat dreptul de a solicita analizarea probei B, care a confirmat constatarea din proba A. Pe durata suspendării provizorii, jucătorul nu are dreptul de a participa la nici un eveniment de tenis organizat de organismele de conducere ale sportului.

ITIA este partea terță delegată, în conformitate cu Codul mondial antidoping al Federației Internaționale de Tenis, organismul internațional de conducere a sportului de tenis și semnatar al codului. ITIA este responsabilă de gestionarea și administrarea antidoping în cadrul tenisului profesionist, în conformitate cu TADP 2022”, sună comunicatul oficial al ITIA.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate