SIMONA HALEPSimona Halep riscă amenzi substanțiale în urma retragerilor dese de la turneele...

Simona Halep riscă amenzi substanțiale în urma retragerilor dese de la turneele WTA

Pe lângă faptul că nu va mai reprezenta România la Fed Cup, Simona Halep (România, 3 WTA) are un start de sezon umbrit şi de retragerile din cadrul turneelor oficiale WTA, iar acest lucru o poate afecta pe sportiva noastră din punct de vedere financiar. Simona, care s-a retras luna trecută de la turneul de la Miami, a devenit incertă şi pentru turneul de la Stuttgart (19 – 25 aprilie), din cauza accidentării pe care o are la umăr, iar românca riscă să fie amendată.

Asociația Tenisului Feminin (WTA) are reguli foarte stricte în privința retragerilor de la turneele din circuit, iar jucătoarele din Top 10 riscă cele mai mari amenzi! Potrivit regulamentului, o sportivă are dreptul la două „retrageri scuzabile” într-un sezon competițional, pe care Simona le-a folosit deja atunci când a declarat forfait pentru turneele de la Doha și Dubai.

„Retragere scuzabilă” este tradusă astfel de WTA: „O jucătoare se poate retrage din proba de simplu a unui turneu fără a primi amendă pentru retragere târzie, cu condiția ca WTA să fie anunțată înainte de începerea primului meci al jucătoarei de pe tabloul principal. O sportivă are dreptul la două retrageri scuzabile într-un sezon competițional”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Halep nu mai poate beneficia de această prevedere încă din luna aprilie, așa că riscă să fie amendată dacă se va retrage de la Stuttgart sau de la oricare alt turneu din 2021. Amenzile sunt consistente pentru jucătoarele din Top 10, acestea fiind nevoite să scoată din buzunar 5.000 de dolari pentru o retragere târzie dintr-un turneu WTA 250 și 7.500 de dolari la un turneu de categorie WTA 500, așa cum este cel de la Stuttgart.

10.000 de dolari este amenda la un turneu WTA 1.000 Non-Mandatory și 20.000 de dolari pentru retragerea târzie dintr-un turneu WTA 1.000 Mandatory. Halep nu s-a mai putut antrena din cauza accidentării la umăr, iar până la startul concursului de la Stuttgart au mai rămas numai 8 zile. Competiția din Germania, desfășurată pe zgură, pune la bătaie un super premiu: campioana va pleca acasă cu un bolid Porsche.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...