ACTUALITATESIMEX: Tradiția românească a prelucrării lemnului, un succes la nivel mondial (P)

SIMEX: Tradiția românească a prelucrării lemnului, un succes la nivel mondial (P)

Tradițiile încă nu au fost total abandonate în România, ci continuă să supraviețuiască, fie în forma lor originală, fie adaptându-se și împrumutând elemente moderne. Unul dintre meșteșugurile care încă oferă emoție și un farmec aparte obiectelor care ne înconjoară este cu siguranță arta prelucrării lemnului.

Compania SIMEX a reușit să pună pe picioare o afacere românească de amploare, cu peste 400 de angajați și în același timp a menținut  vie școala transilvană de sculptură a mobilierului, vândut astăzi în țară și în întreaga lume.

De peste 70 de ani, în fabrica din Șimleu Silvaniei, SIMEX produce mobilier din lemn masiv care ajunge să înnobileze cancelarii europene, case somptuoase sau conace private și hoteluri de lux. Fiecare piesă de mobilier marca Simex se comportă ca un adevărat ambasador al țării noastre, purtând peste granițe talentul meșterilor locali și calitatea mobilierului produs în România.

Mai mult, mobilierul creat în inima Transilvaniei reprezintă anual România la cele mai mari expoziții de profil, precum cele din New York sau Moscova.

Mobila SIMEX poartă cu mândrie ornamente fie tradiționale, fie aparținând unor stiluri artistice clasice, sculptate în detaliu de mâinile pricepute ale meșterilor.

Printre cele mai cunoscute și apreciate colecții SIMEX se numără Cleopatra Lux, Veneția Lux, Firenze și Jasmina. Majoritatea colecțiilor SIMEX abundă în elemente decorative specifice perioadei renascentiste, amintind de mobilierul caselor imperiale.

Cea mai nouă serie de produse marca SIMEX se orientează însă spre un mobilier inspirat din simplitatea și frumusețea mobilierului rural. Seria Rustic, din lemn masiv de stejar, împletește tradiția maramureșană a prelucrării lemnului cu minimalismul designului modern.

Mesele din colecția Rustic poartă denumiri puternice, românești, care amintesc clienților de rostul poveștilor împărtășite în jurul mesei și de rădăcini. Zestre, Îmbrățișare, Doruri sau Povață sunt câteva dintre produsele seriei Rustic care invită la contemplarea simplității și a valorilor românești.

 

 

 

 

 

 

 

Cea mai mare mulțumire a producătorului român este faptul că după zeci de ani în care mobilierul s-a bucurat de apreciere în afara granițelor, a făcut pasul și a reintrat în forță pe piața din România, fiind întâmpinat cu entuziasm de clienții români.

Produsele de mobilier SIMEX pot fi descoperite fie în showroom-ul online, www.mobilasimex.ro, fie în magazinele producătorului situate, strategic, în București, Cluj-Napoca, Sibiu și în Șimleu Silvaniei, un showroom care și-a deschis de curând porțile pentru clienții care doresc să viziteze și fabrica.

Nu în ultimul rând, SIMEX va fi prezent și în cadrul Salonului Internațional de Mobilă BIFE SIM 2021 care va avea loc în perioada 23-26 septembrie, la Romexpo, în București.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...