ACTUALITATESilvian-Emanuel Man critică teoria moldovenistă: „Poporul moldovenesc” are de ales: să rămână...

Silvian-Emanuel Man critică teoria moldovenistă: „Poporul moldovenesc” are de ales: să rămână cu un stat întreținut artificial, aflat la nivelul unei republici africane, sau să intre în rândul civilizației euro-atlantice prin asumarea identității românești

Președintele de onoare al Ligii Studenților (LS IAȘI), istoricul Silvian-Emanuel Man, a publicat o postare pe Facebook despre teoria „moldovenistă” și de faptul că președintele american Joe Biden a amintit, în cadrul discursului său de la ONU, de alegerile din Republica Moldova încheiate cu victoria detașată a partidului Maiei Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

„Cei care exultă că Joe Biden a menționat în discursul său de la ONU despre câștigarea alegerilor de parlamentare din Republica Moldova de către PAS (partidul Maiei Sandu) să ne explice: de ce a menționat acest fapt între situația politică din Sudan și cea din Zambia?

Mai mult decât atât, ce înseamnă acel „moldovans” din discurs? Cetățeni ai Republicii Moldova sau moldoveni, adică „popor moldovenesc”?

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Nu demult, oficiali de rang înalt și foști demnitari ai statului român vorbeau cu nonșalanță despre poporul moldovenesc, verișori etc., asumându-și de fapt teza bolșevică a existenței unui popor moldovenesc, cu identitate distinctă de poporul român, în contra realității istorice și a luptei de afirmare a identității naționale românești dintre Prut și Nistru.

Succesul politicii moldoveniste stă în faptul că identitatea etnică moldovenească este recunoscută de capetele politice îmbătate cu progres de la Washington, Bruxelles și Berlin, însă cu prețul de a sta alături state precum Sudan și Zambia, despre a căror situație politică nici nu mai are sens deja să spunem nimic…

Eșecul politicii românești nu este doar faptul că există o asemenea identitate falsă, ci chiar faptul că se discută în cercurile occidentale despre „națiunea civică moldovenească”.

„Poporul moldovenesc” are, până la urmă, de ales: să rămână cu un stat întreținut artificial, aflat la nivelul unei republici africane, sau să intre în rândul civilizației euro-atlantice prin asumarea identității românești; să ceară mila occidentului sau să fie parte din el.”, scrie Silvian-Emanuel Man.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Silvian-Emanuel Man este tânărul care a impresionat publicul la Serbarea de la Putna și în mod special pe Părintele Patriarh Daniel și pe Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, prin discursul său din cadrul Congresului Studențesc.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...