ACTUALITATEȘi-au iubit aproapele ca pe ei înșiși: o bătrână imobilizată la pat...

Și-au iubit aproapele ca pe ei înșiși: o bătrână imobilizată la pat a fost salvată de vecini, din casa care îi luase foc la Slobozia

O bătrână imobilizată la pat a fost salvată de vecini, după ce acoperișul casei a luat foc, miercuri, din cauza unui coș de fum. Femeia, care a suferit un atac de panică, a refuzat transportul la spital.

„Atenție la coșul de fum! Astăzi (miercuri – n.r.), în jurul orei 12:45, pompierii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, au fost alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, să intervină în localitatea Traian, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit.

Trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă precum și un echipaj SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. În sprijinul salvatorilor au fost alertați și membri Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Ialomița.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Potrivit sursei citate, vecinii au salvat din locuința în flăcări pe proprietara casei care era imobilizată la pat.

„La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul locuinței. Intervenția promptă a salvatorilor a condus la localizarea rapidă a incendiului și lichidarea acestuia după mai bine de o oră și jumătate, aceștia reușind să stingă focarele și să îndepărteze elementele distruse de foc. Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale proprietarei în vârstă de 61 de ani, care a suferit un atac de panică, ulterior aceasta a refuzat transportul la spital”, menționează ISU Ialomița.

Potrivit pompierilor, a ars acoperișul casei învelit cu țiglă pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătrați, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de utilizarea unui coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...