sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATESfinţii Martiri Brâncoveni, sărbătoriţi la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din Capitală

Sfinţii Martiri Brâncoveni, sărbătoriţi la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din Capitală

Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din București, singura ctitorie brâncovenească rămasă în Capitală, îi va sărbători miercuri, 16 august, pe Sfinții Martiri Brâncoveni.

Evenimentele prilejuite de sărbătorirea hramului de vară al bisericii voievodale au început luni, 14 august, cu primirea delegației de la mănăstirea vâlceană Dintr-un Lemn, care a adus spre închinare Icoana Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoarea”.

Icoana a fost așezată spre închinarea pelerinilor în pridvorul bisericii, alături de moaștele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu. Marți, 15 august, de la ora 8:30, este săvârșit Acatistul Adormirii Maicii Domnului, urmat de Sfânta Liturghie. Tot marți, de la 17:30, va fi oficiată slujba Privegherii în cinstea Sfinților Martiri Brâncoveni.

În ziua hramului, 16 august, de la ora 8:00, credincioșii sunt invitați să participe la slujba Acatistului Sfinților Martiri Brâncoveni, urmată de Sfânta Liturghie arhierească, săvârșită de la ora 9:30. Seara, începând cu 18:30, programul liturgic va continua cu Paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Credincioșii și pelerinii se pot închina până miercuri seara la Icoana Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoarea”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE