marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATESfaturile lui Ciucă pentru europarlamentarii români: Să nu fim vocali împotriva Olandei...

Sfaturile lui Ciucă pentru europarlamentarii români: Să nu fim vocali împotriva Olandei / Să nu le zicem nimic, așa e bine

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, au purtat marți câteva discuții cu europarlamentarii români la Bruxelles, cărora premierul a ținut să le transmită: „Să nu fim vocali împotriva Olandei”, „Să nu le zicem nimic, așa e bine. Și abia după 2023 să avem o altă abordare”, informează, G4Media.ro.

Referitor la aderarea României și Bulgariei la spațial Schengen, Olanda a adoptat în luna septembrie o rezoluție prin care i se solicită guvernului olandez să nu facă „niciun pas ireversibil” până când nu vor fi efectuate „investigații suplimentare în ceea ce privește supravegherea frontierelor” de către cele două țări.

Potrivit Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, „rezoluția de la Haga este o ușă deschisă”. Acesta le-ar fi transmis europarlamentarilor că însuși premierul olandez, Mark Rutte, a solicitat această rezoluție tocmai pentru a nu fi solicitată de extremiști: „Să îl lăsăm pe Rutte, să nu transformăm subiectul într-unul de politică internă în Olanda”, ar mai fi spus Aurescu.

Potrivit aceleiași surse, cei doi le-ar fi oferit europarlamentarilor garanția că actuală deținătoare a Președinției Uniunii Europene, Cehia, va introduce subiectul aderării României la Schengen pe ordinea de zi a Consiliului în cazul în care România va solicita acest lucru.

Oficial, Guvernul României a anunțat că premierul Nicolae Ciucă a avut „o discuție foarte aplicată cu europarlamentarii români, reconfirmare a faptului că, indiferent de opțiunea politică, avem în comun prioritățile României europene”.

„Așa cum am pledat în toate întâlnirile oficiale avute în aceste zile la Bruxelles, România este pregătită să adere la Spațiul Schengen. Rezultatele pozitive ale misiunii de evaluare din prima parte a lunii octombrie oferă o bază consistentă pentru obținerea garanțiilor politice necesare adoptării rapide a deciziei de aderare, iar acesta este mesajul pe care i-am rugat pe europarlamentarii români să îl susțină”, a mai declarat Ciucă, potrivit sursei menționate.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE