ACTUALITATESfârșitul jocului pentru Trump: Curtea Supremă respinge cazul intentat de Texas și...

Sfârșitul jocului pentru Trump: Curtea Supremă respinge cazul intentat de Texas și alte 17 state, prin care se contestau rezultatele alegerilor din patru state cheie

Curtea Supremă de Justiție a SUA a respins judecarea cazului intentat de statul Texas și alte 17 state prin care se contestau rezultatele alegerilor din patru state cheie: Pennsylvania, Georgia, Michigan și Wisconsin.

Procesul a susținut că cele patru state au făcut în mod ilegal modificări ale regulilor de vot prin instanțele judecătorești în loc de legislativele statului, încălcând ala numită Clauză a Alegătorilor. De asemenea, argumentează că diferențele dintre regulile de vot în diferite județe au încălcat Clauza de protecție egală a Constituției și citează pretențiile privind neregulile de vot în state.

Șaptesprezece state s-au alăturat procesului, precum și peste 120 de republicani din Camera Reprezentanților.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Miercuri, președintele a descris cazul Texas ca fiind „cel mare” și a cerut în mod repetat judecătorilor Curții Supreme să aibă „înțelepciunea” și „curajul” să ia în considerare cazul.

Judecătorul Samuel Alito a emis o declarație, alături judecătorul Clarence Thomas, prin care susține că Curtea Supremă ar fi trebuit să preia cazul.

„În opinia mea, nu avem discreția de a nega depunerea unei decizii de plângere într-un caz care se încadrează în jurisdicția noastră inițială”, a scris Alito, susținând că va acorda moțiunea de depunere a unei plângeri.

Dar Alito a semnalat că nu i-ar fi acordat statului Texas capacitatea de a opri certificarea alegerilor, pe măsură ce provocarea a fost solicitată.

„Prin urmare, aș acorda moțiunea de depunere a actului de plângere, dar nu aș acorda alte măsuri de scutire și nu exprim niciun punct de vedere cu privire la orice altă problemă”, a conchis el.

Cei trei judecători numiți de Trump, Amy Coney Barrett, Brett Kavanaugh și Neil Gorsuch nu și-au exprimat opinia asupra cazului.

Acest deznodământ era previzibil, din cauza momentului ales pentru proces, definit ca „foarte târziu” de către specialiștii consultați de Fox News. De-asemenea, spuneau aceștia, maniera în care s-a depus procesul a sugerat că este doar o formalitate, nicidecum un caz serios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite