ACTUALITATESfârșitul jocului pentru Trump: Curtea Supremă respinge cazul intentat de Texas și...

Sfârșitul jocului pentru Trump: Curtea Supremă respinge cazul intentat de Texas și alte 17 state, prin care se contestau rezultatele alegerilor din patru state cheie

Curtea Supremă de Justiție a SUA a respins judecarea cazului intentat de statul Texas și alte 17 state prin care se contestau rezultatele alegerilor din patru state cheie: Pennsylvania, Georgia, Michigan și Wisconsin.

Procesul a susținut că cele patru state au făcut în mod ilegal modificări ale regulilor de vot prin instanțele judecătorești în loc de legislativele statului, încălcând ala numită Clauză a Alegătorilor. De asemenea, argumentează că diferențele dintre regulile de vot în diferite județe au încălcat Clauza de protecție egală a Constituției și citează pretențiile privind neregulile de vot în state.

Șaptesprezece state s-au alăturat procesului, precum și peste 120 de republicani din Camera Reprezentanților.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Miercuri, președintele a descris cazul Texas ca fiind „cel mare” și a cerut în mod repetat judecătorilor Curții Supreme să aibă „înțelepciunea” și „curajul” să ia în considerare cazul.

Judecătorul Samuel Alito a emis o declarație, alături judecătorul Clarence Thomas, prin care susține că Curtea Supremă ar fi trebuit să preia cazul.

„În opinia mea, nu avem discreția de a nega depunerea unei decizii de plângere într-un caz care se încadrează în jurisdicția noastră inițială”, a scris Alito, susținând că va acorda moțiunea de depunere a unei plângeri.

Dar Alito a semnalat că nu i-ar fi acordat statului Texas capacitatea de a opri certificarea alegerilor, pe măsură ce provocarea a fost solicitată.

„Prin urmare, aș acorda moțiunea de depunere a actului de plângere, dar nu aș acorda alte măsuri de scutire și nu exprim niciun punct de vedere cu privire la orice altă problemă”, a conchis el.

Cei trei judecători numiți de Trump, Amy Coney Barrett, Brett Kavanaugh și Neil Gorsuch nu și-au exprimat opinia asupra cazului.

Acest deznodământ era previzibil, din cauza momentului ales pentru proces, definit ca „foarte târziu” de către specialiștii consultați de Fox News. De-asemenea, spuneau aceștia, maniera în care s-a depus procesul a sugerat că este doar o formalitate, nicidecum un caz serios.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...